GUROVIĆ: Crvena zvezda se, ipak, neće boriti za šesti naslov pobednika Nacionalnog Kupa pošto je u polufinalu izgubila od FMP (93:79) i tako sebe lišila mogućnosti da odbrani trofej osvojen prošle godine. Jako lošoj partiji crveno – belih svakako je najviše „kumovalo“ isključenje njihovog najboljeg pojedinca Milana Gurovića u 29.

GUROVIĆ: Crvena zvezda se, ipak, neće boriti za šesti naslov pobednika Nacionalnog Kupa pošto je u polufinalu izgubila od FMP (93:79) i tako sebe lišila mogućnosti da odbrani trofej osvojen prošle godine. Jako lošoj partiji crveno – belih svakako je najviše „kumovalo“ isključenje njihovog najboljeg pojedinca Milana Gurovića u 29. minutu zbog saplitanja sudije Milije Vojinovića, ali i loša igra Zvezdinog centra, vrlo dobro čuvanog od strane igrača iz Železnika (do tada postigao svega 10 poena). On, međutim, smatra da je neopravdano morao igru napustiti pre vremena.
– Kriv jesam zbog gluposti koju sam počinio, ali nisam kriv za onaj incident. Pošao sam za Vojinovićem da mi objasni zašto mi je dodelio prvu tehničku, a on je naglo usporio korak i sam se sapleo o moju nogu, jedva je čekao da me isključi. Zasluženo smo izgubili jer smo jako loše igrali svih 40 minuta. Snosim deo odgovornosti za poraz, ali i da sam ostao u igri, verujem da se ništa ne bi promenilo. Svi smo bili loši, pogotovo ja u tih 29 minuta. Kod svih se osetio umor, možda najviše kod mene jer sam gotovo sve utakmice igrao, skoro da nisam izlazio iz igre. Žao mi je samo što nas je sve to stiglo baš u Kupu – pričao je Gurović nekoliko sati pre poslednjeg treninga pred put u Moskvu na drugi meč osmine finala ULEB Kupa sa ruskim Himkijem.
Da crveno – beli neće biti ti koji će u velikom finalu snagu odmeriti sa pobednikom duela Partizan – Hemofarm igranom par sati kasnije videlo se već sredinom drugog kvartala kada su, onemogućeni da unutar linije 6.25 pogode koš sve nade položili u šut sa distance za koji su u prvih 20 minuta šutirali 19-4, pa je FMP na veliki odmor otišao sa prednošću od osam poena (47:39), koju su u 34. minutu podigli na 18 koševa (80:62), te je nakon utakmice strateg Zvezde priznao zasluženi poraz.
– FMP je odlična ekipa i zasluženo smo izgubili. Očigledno je da smo previše energije potrošili u četvrtfinalnom duelu, a za ekipu kakva je FMP moraš biti sto odsto spreman svih 40 minuta. Za ovakav turnirski tip takmičenja potrebna je „duža“ klupa, a oni su tu bolji. Jedan dan je isuviše malo vremena da se na pravi način pripremi utakmica protiv takve ekipe – pokušao je da „opravda“ poraz Šakota čija je ekipa već danas krenula put Rusije na revanš sa Himkijem (prvi meč dobili Beograđani 89:77).
U drugom polufinalnom duelu sastali su se Partizan i Hemofarm, a nakon jednog produžetka pobedu su odneli crno – beli (94:89, u regularnom toku 76:76) i oni su sinoć za „Žućkovu levicu“ igrali protiv FMP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari