Još jedna „večita priča“ obojena je u crno-belo, po koji put više se i ne zna, čini se da su svi u taboru Partizana prestali da broje pobede nad večitim rivalom, a njih je zaista mnogo, za navijače Crvene zvezde svakako i previše trijumfa najljućeg rivala. Osamnaesto kolo NLB lige, 3000 gledalaca u Pioniru i naravno, pobeda Partizana – 76:88 za 15.

Još jedna „večita priča“ obojena je u crno-belo, po koji put više se i ne zna, čini se da su svi u taboru Partizana prestali da broje pobede nad večitim rivalom, a njih je zaista mnogo, za navijače Crvene zvezde svakako i previše trijumfa najljućeg rivala. Osamnaesto kolo NLB lige, 3000 gledalaca u Pioniru i naravno, pobeda Partizana – 76:88 za 15. ovosezonski trijumf u regionalnoj košarkaškoj ligi i očuvanje druge pozicije na tabeli. Iscrpljujući evroligaški duel sa Unikahom svakako je ostavio traga, ali se izabranici Duška Vujoševića nisu dali i kako sam kapiten crno-belih Petar Božić ističe, smogli su snage i nadjačali večitog rivala.
– Hvala našoj izvanrednoj publici koja je došla u tolikom broju i podržala nas. Zahvaljujući njihovoj pomoći smo pobedili. Ne treba trošiti reči o derbiju, zna se da je motiv u ovakvim utakmicama poseban, da se uvek igra za pobedu. Smogli smo snage nakon teškog meča sa Unikahom i zasluženo pobedili – ističe kapiten „parnog valjka“.
Sa druge strane, u taboru Crvene zvezde sa razlogom vlada nezadovoljstvo. U nedelju su upisali deveti poraz u NLB ligi i sebe još više udaljili od mesta koje vodi u plej-of, ali više od toga brine činjenica da su crveno-beli praktično već sredinom druge četvrtine prestali da igraju i olako se prepustili „kandžama“ protivnika, koji, da je bio malo koncentrisaniji mogao im je naneti pravu katastrofu. Svestan je toga i najbolji Zvezdin košarkaš Milan Gurović, koji je uputio oštre reči na račun mlađih saigrača.
– Moglo je biti i gore, da izgubimo sa 20 ili 30 poena razlike. Zasluženo su nas pobedili, ali mi moramo što pre zaboraviti ovaj meč, ne smemo dobiti kompleks od njih jer verujem da možemo da ih dobijemo. Pojedinci moraju da promene pristup, treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Nama se dosta dugo dešava to da nam padne koncentracija i da protivnici to na najbolji način iskorišćavaju, to moramo promeniti – iskren je i rezigniran Gurović, koji je i preksinoć bio najbolji u redovima svog tima postigavši 32 poena.
U narednom kolu Šakotinim pulenima predstoji teško gostovanje u Vršcu, a pobeda je jedina opcija, dok Partizan u Pioniru dočekuje ekipu Zagreba. U drugom nedeljnom derbiju Cibona je u Zagrebu slavila tesnu pobedu nad Hemofarmom (97:92) i tako sebe „zacementirala“ na čelnoj poziciji, dok su „farmaceuti“ skliznuli na četvrto mesto jer ih je pretekao FMP, koji je još u subotu bio bolji od Slovana (108:95). „Panteri“ u narednom kolu gostuju Širokom, a svi mečevi se igraju 17. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari