Gvardiola: Moguć je čak i štrajk 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da ne isključuje mogućnost da će fudbaleri i menadžeri timova koji nastupaju u engleskoj Premijerligi stupiti u štrajk, ali, veruje da se to, ipak, neće dogoditi.

Na sastanku koji je održan u ponedeljak čelnici klubova odlučili su da ne menjaju raspored odigravanja mečeva tokom predstojećih praznika, uprkos velikom porastu broja zaraženih igrača, trenera i zaposlenih u klubovima.

Gvardiola je rekao da je štrajk možda jedini način da se ljudi koji vode Ligu nateraju da saslušaju mišljenje igrača i trenera.

„Da li igrači i menadžeri treba da se ujedine i zajedno udare, jer se samo rečima to neće rešiti?“, rekao je Španac, ali je na direktno pitanje da li bi moglo da dođe do štrajka odgovorio:

„Ne mislim da će se to desiti, jer želimo da igramo. Želimo da nastavimo, da obradujemo ljude koji tradicionalno dolaze na stadion tokom božićnih i novogodišnjih praznika, jer to volimo da radimo.“

Prošle sedmice zabeležen je rekordan broj od 90 pozitivnih slučajeva na testovima na koronu među igračima, trenerima i zaposlenima u klubovima.

Već je 12 mečeva odloženo, računajući tu i duele Liverpul – Lids i Vulerhempton – Votford, koji je trebalo da se igraju u nedelju.

Menadžer Evertona Rafael Benitez je izjavio da ne razume zašto će se igrati duel njegove ekipe i Barnlija u nedelju, a njegov kolega iz Čelsija Tomas Tuhel smatra da će veliki broj utakmica u samo desetak dana predstavljati veliki rizik za zdravlje njegovih igrače.

Kapiten Liverpula Džordan Henderson je u intervjuu za BBC upozorio da će igrači uskoro razgovarati o tome kako da se zaštite od nerazumnih odluka vlasnika takmičenja.

„Pokušaćemo da se dogovorimo kako da u budućnosti utičemo na važne odluke. U ovom trenutku ne osećam da dobijamo poštovanje koje zaslužujemo“, rekao je Henderson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari