Gvardiola: Nismo bili savršeni protiv Sportinga 1 EPA-EFE/Tiago Petinga

Rezultatski superiorno, fudbaleri Mančester sitija, već posle gostovanja u Lisabonu, praktično su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona. Revaanš u Engleskoj pitanje je samo formalnosti nakon „petarde“ isporučene Sportingu u prestonici Portugala. Ipak, Pep Gvardiola, menadžer „građana“ smatra da njegovi puleni nisu odigrali savršenu utakmicu, uprkos rezultatu.

Analitičan i sistematičan, Gvardiola je svestan da u Lisabonu njegov tim nije bio dovoljno defanzivno pouzdan, odnosno da je Sporting dovoljno brzo uspevao da prebaci težište igre na polovinu „građana“.

„Neki igrači su odigrali ispod svog nivoa. Ali bili smo klinički tačni. Videli smo u prvih pet-šest minuta koliko je Sporting zapravo dobar. Razlika između ova dva tima nije pet golova. Radi se o tome da smo kaznili bukvalno svaku njihovu grešku“, nedvosmislen je Gvardiola, u analizi meča koji je sasvim korektno odsudio Srđan Jovanović, srpski stručnjak.

Španski stručnjak je tačno naveo slabe talke u igri svojih izabranika protiv Sportinga.

„Postoji jedno veoma važno pravilo u fudbalu: kad imaš loptu ne smeš da je izgubiš. Mi smo imali nekoliko loših dodavanja, a trebalo je da budu jednostavna. Protiv najboljih ekipa u Evropi za to bismo bili kažnjeni. Pritom, moram da kažem da je Sporting sjajan, šampion je Portugala, ima neke odlične igrače, trkače… Zadovoljan sam što smo napravili veliki korak ka sledećoj rundi“, jasan je menadžer Sitija.

Pep nije želeo previše da veliča pobedu nad Sportinga, ponovivši da Siti može još bolje.

„Ovo je samo utakmica sa fantastičnim rezultatom za nas. Imamo do četvrtfinala još jedan meč. Igrači me poznaju, poznaju moj način rada… Kao što ja znam njih. Nemojte pogrešno da me shvatite, ali mislim da zaista možemo bolje“, ubeđen je Gvardiola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari