Hamilton fenomenalan pred svojom publikom 1Foto: EPA/ VALDIN XHEMAJ

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na Silverstonu, na VN Velike Britanije i tako potpuno anulirao prednost Sebastijana Fetela u šampionatu, budući da je Nemac trku završio tek na sedmom mestu.

Pobedu Mercedesa na Silverstonu potvrdio je drugi vozač te ekipe Valteri Botas, završivši odmah iza Hamiltona, dok je treći bio Kimi Raikonen u bolidu Ferarija.

Trenutno prvoplasirani u šampionatu Sebastijan Fetel bio je tek sedmi, pošto mu je pukao prednji levi pneumatik dva kruga pre kraja, pa je morao da u boks u kome je izgubio dragoceno vreme iako se činilo da je išao ka trećem mestu i podijumu pošto se njegovom timskom kolegi Kimiju Raikonenu baš to isto dogodilo samo neki krug ranije.

Tako je ipak na kraju Raikonen došao do podijuma, mada je čitav trkački vikend za zaborav barem kada se radi o italijanskoj ekipi, budući da je Mercedes od njih bio bolji u svim aspektima u današnjoj trci.

Od ostalih vozača treba izdvojiti fenomenalnog Danijela Rikarda koji je trku završio na šestom mestu, iako je startovao tek sa 19. pozicije, dok je standardno dobru trku odvezao tandem Sebastijan Okon – Serhio Perez, donevši Fors Indiji nove poene u šampionskoj trci konstruktora.

Naredna trka vozi se za tačno dve nedelje, za VN Mađarske na legendarnoj stazi Hungaroring.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari