Derbi susret desetog kola Sinalko Superlige igra se večeras u vršačkoj hali Milenijum gde lideru prvenstva Hemofarmu stiže Crvena zvezda. „Farmaceuti“ ove sezone što u Jadranskoj što u domaćoj ligi nisu osetili gorčinu poraza od crveno – belih, za sada drže čelnu poziciju na tabeli, pa im i u večerašnjem susretu svakako pripada uloga favorita.

Derbi susret desetog kola Sinalko Superlige igra se večeras u vršačkoj hali Milenijum gde lideru prvenstva Hemofarmu stiže Crvena zvezda. „Farmaceuti“ ove sezone što u Jadranskoj što u domaćoj ligi nisu osetili gorčinu poraza od crveno – belih, za sada drže čelnu poziciju na tabeli, pa im i u večerašnjem susretu svakako pripada uloga favorita. Na sve to treba dodati i podatak da strateg Beograđana Stevan Karadžić ne može da računa na nekolicinu standardnih prvotimaca zbog povrede (Antić, Popović, Stjuart), a zbog ozlede zgloba neizvestan je i nastup Milana Gurovića. Inače, najbolji košarkaš kluba sa malog Kalemegdana po završetku tekuće sezone crveno – beli dres zameniće dresom poljskog Trefl Sopota sa kojim će potpisati dvogodišnji ugovor. I pored mnogo činjenica koje stvari „teraju na njihovu vodenicu“, Vrščani spuštaju loptu i u večerašnji duel ulaze mirne glave.
– Kraj prvenstva je blizu, tako da nema mesta kalkulacijama. U ovoj utakmici oba tima žele pobedu – mi za start sa prvog mesta, a Zvezda za priključak za plej-of. Svesni smo da će ovo biti teška i neizvesna utakmica u kojoj pobednika može da odluči jedna lopta. Ali, igrali smo mnogo takvih mečeva i spremni smo za još jedan – rekao je plejmejker vršačkog tima Stefan Marković.
Podsetimo, Hemofarm je u prvom delu takmičenja slavio u Pioniru 101:85. Inače, s obzirom na to da su do kraja prvenstva ostala još četiri kola (bez ovog) crveno – belima bi trijumf mnogo više značio jer bi njime gotovo sigurno obezbedili mesto u plej-ofu. Meč u Milenijumu počinje u 20.15.
Preostala dva tima iz vodeće trojke ne bi trebalo da tokom vikenda imaju preterano teške zadatke. Drugoplasirani Partizan u Pioniru dočekuje fenjeraša Slogu, koja je u prošlom kolu doživela poraz u gradskom derbiju od Mašinca, koji ugošćava FMP. Jedini meč koji je na rasporedu u nedelju je u Šumicama, gde stiže Vojvodina. I ovaj duel bi trebalo da donese dosta zanimljivosti jer je Novosađanima trijumf nad Mega Ishranom neophodan kako bi ostali u trci za plej-of, pošto trenutno imaju pobedu manje od četvrtoplasirane Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari