Hicfeld: Još jedan velikan evropskog fudbala morao je pre vremena da „spakuje kofere“ i oprosti se od najelitnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Madridski Real nije uspeo da na Alijanc areni sačuva prednost iz prvog meča koju je imao nad Bajernom, koju su Bavarci već u 11.

Hicfeld: Još jedan velikan evropskog fudbala morao je pre vremena da „spakuje kofere“ i oprosti se od najelitnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Madridski Real nije uspeo da na Alijanc areni sačuva prednost iz prvog meča koju je imao nad Bajernom, koju su Bavarci već u 11. sekundi anulirali golom Makaja, ujedno najbržim u istoriji takmičenja, a rezultat u potpunosti preokrenuli u 66. kada je Lusio postigao pogodak. Nadu Špancima vratio je Van Nistelroj u 83. minutu, ali ipak nedovoljno za dalji prolaz. Sada su Nemci ti čiji je san o novom naslovu prvaka i dalje moguć.

Baraha propušta ostatak sezone

Fudbaler Valensije Ruben Baraha mogao bi da propusti ostatak sezone zbog ozbiljne povrede butnog mišića desne noge. Barahi je pukao mišić u utorak, tokom prvog poluvremena utakmice sa Interom u Ligi Šampiona. Taj meč je završen 0:0, pa se Valensija zahvaljujući boljem rezultatu u prvoj utakmici plasirala u četvrtfinale.

Španski reprezentativac je tokom ove sezone imao nekoliko sličnih povreda. Baraha će propustiti i mečeve Španije sa Danskom i Islandom u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo.

Valensija je trenutno treća u Primeri, sa 46 bodova iz 25 utakmica.

– Na velika vrata smo se vratili na evroscenu i zasluženo prošli u četvrtfinale, mada bih najviše voleo da nisam morao da prolazim kroz onoliku tenziju u poslednjim minutima meča. Duel je imao dve potpuno različite sekvence. U prvoj smo mi bili sjajni, ali su se onda oni vratili u igru. Ipak, moram reći da onaj penal ne da nije postojao, već je ono više ličilo na faul Robinja. Sudija nije bio dobar, totalno je izgubio kontrolu nad utakmicom, svirao je sve i svašta. Možemo biti ponosni na činjenicu da smo pobedili jedan Real, koji je bio i jeste veliki klub. Napravili smo veliki korak, ali još ništa nije gotovo – poručio je trener Bavaraca Otmar Hicfeld.

Rezultati osmine finala

Milan – Seltik 1:0, Mančester Junajted – Lil 1:0, Bajern – Real Madrid 2:1, Arsenal – PSV 1:1, Liverpul – Barselona 0:1, Valensija – Inter 0:0, Lion – Roma 0:2, Čelsi – Porto 2:1

Nakon još jednog neuspeha treneru „kraljevskog“ kluba Fabiju Kapelu klupa se ozbiljno „uzdrmala“. On, međutim, nije previše zabrinut zbog toga, a o meču sa Nemcima rekao je:

Ferguson: Mančester može do kraja

Menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson izjavio je nakon trijumfa nad francuskim Lilom (dva puta po 1:0) u osmini finala Lige šampiona da je njegov tim kadar da ponovi uspeh generacije iz 1999, koja je pobedom nad Bajernom u finalu osvojila elitno takmičenje.

– Prošle sezone su se svi molili da ne izvuku Barselonu, ali ove godine to nije slučaj ni sa jednom ekipom. Bez obzira na ime protivnika u četvrtfinalu, verujem da možemo otići do kraja – rekao je Ferguson.

Škotski stručnjak je ipak izrazio zabrinutost, i to zbog podužeg spiska povređenih igrača (Evra, Solskjer, Saha, Flečer), kojima se u sredu uveče pridružio Mikael Silvestre. Osim njih, Ferguson neće moći da računa ni na strelca jedinog gola protiv Lila, Šveđanina Henrika Larsona, koji se posle dva meseca provedena na pozajmici vraća u matični Helsingborg. Odgovarajući na pitanje da li je razgovarao sa Larsonom o eventualnom ostanku na Old Trafordu, iskusni Škot je rekao da je srećan što je Šveđanin na svom oproštaju postigao pogodak, ali da od njegovog ostanka nema ništa.

– Larson je dao obećanje švedskom klubu i svojoj porodici koje neće prekršiti – naglasio je Ferguson.

– Rani gol je sve promenio, svi naši planovi i pripreme su pali u vodu jer smo posle samo 11 sekundi morali da se suočimo sa velikim hendikepom. Bila je to zaista loša situacija po nas. Bajernova pobeda nije zaslužena jer je Kan imao mnogo više posla od Kasiljasa. Neverovatno je da četiri gola protiv Bajerna nisu dovoljna za dalji prolaz. Što se tiče moje budućnosti u Realu, ona zavisi od predsednika kluba – kaže Kapelo, dok je sportski direktor Madriđana Peđa Mijatović napomenuo da će se o daljoj sudbini italijanskog stručnjaka više znati nakon derbija sa Barselonom koji se igra ovog vikenda.
Prolaz u narednu fazu obezbedio je i Milan, koji je tek posle produžetka uspeo da na San Siru savlada Seltik. Gol odluke je nakon fantastičnog solo prodora postigao Brazilac Kaka u prvim minutima produžetka.
– Nikad ne gubim veru, uvek sam pozitivan. Optimista sam i pre gola sam rekao sebi da nema veze i ako promašim, biće druge prilike iz koje ću dati gol. Sjajno je to što sam odnekud smogao snage i energije da pretrčim onoliko iako smo igrali dosta dugo. Ne zanima me puno s kim ćemo igrati, Milan je ekipa koja može da se nosi sa svima. Naš cilj je da osvojimo trofej, to i nameravamo – rekao je trenutno vodeći strelac elitnog takmičenja.
U suprotnom taboru ne vlada veliko razočarenje nakon eliminacije, naprotiv.
– Nismo stvarali puno šansi, ali smo igarli muški i na to sam ponosan. Milan je tim ekstra klase, sposobna da osvoji LŠ i to im želim. Ako oni osvoje trofej bar možemo da kažemo da smo izgubili od šampiona – iskren je napadač Škota Jan Venegor of Heselink.
Remijem na svom Emirejts stadionu prošlogodišnji finalista Arsenal se i definitivno oprostio od daljeg takmičenja, dok je Mančester Junajted nakon rutinske pobede nad Lilom sebi obezbedio mesto među osam najboljih. Jedini gol na meču delo je Šveđanina Henrika Larsona kome je ovo ujedno bila i poslednja evropska utakmica u dresu „crvenih đavola“. Larson se, naime, u nedelju vraća u rodni Helsingborg gde prve nedelje aprila počinje nacionalno prvenstvo. Žreb četvrtfinalnih i polufinalnih parova, u kojem će se naći Liverpul, Mančester Junajted, Čelsi, Bajern, Valensija, PSV, Roma i Milan, biće obavljen danas u Atini u 12 časova, a prvi mečevi naredne faze igraju se 3. i 4. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari