Mečevima četvrtfinala danas se nastavlja 20. svetsko prvenstvo za rukometaše, koje se od 19. januara do 4. februara odigrava u Nemačkoj. Derbi ove faze takmičenja predstavlja duel između olimpijskog šampiona Hrvatske i evropskog prvaka Francuske, koji je na programu od 20 časova u Kelnu.

Mečevima četvrtfinala danas se nastavlja 20. svetsko prvenstvo za rukometaše, koje se od 19. januara do 4. februara odigrava u Nemačkoj. Derbi ove faze takmičenja predstavlja duel između olimpijskog šampiona Hrvatske i evropskog prvaka Francuske, koji je na programu od 20 časova u Kelnu. Zanimljivo bi trebalo da bude i na susretu koji se od 17.30 igra takođe u Kelnu, pošto će domaćin turnira Nemačka pokušati da se suprotstavi braniocu titule, selekciji Španije. Dosadašnji deo takmičenja Hrvatska je okončala bez poraza, a u poslednjoj utakmici „Crne grupe“ savladala je favorizovanu Španiju (29:28). Zbog toga joj rukometni stručnjaci i daju blagu prednost u večerašnjem meču sa Francuskom.
Island, protivnik naše reprezentacije u baražu za Prvenstvo Evrope, sastaće se u Hamburgu sa Danskom (17.30), dok u četvrtom meču dana igraju Poljska i Rusija (20.00, Hamburg). Rusi su se u četvrtfinale plasirali na dramatičan način, pošto im trijumf nad Mađarskom (26:25) ne bi bio dovoljan da su Danci u poslednjem meču dana izgubili od Češke. Međutim, Danska je pobedila sa 33:29, zahvaljujući čemu su i Rusi prošli dalje.
U prvim utakmicama dana Tunis i Češka igraće za 11. mesto (15.00, Keln), a Slovenija i Mađarska za deveto (15.00, Hamburg).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari