Veliki derbi NFL ove nedelje biće odigran u Indijanapolisu gde šampioni Koltsi dočekuju Denver. Bronkosi su nešto slabije počeli sezonu ostvarivši dve veoma teške pobede i poraz kod kuće od Džeksonvila dok s druge strane Koltsi moraju da pobeđuju kako ne bi izgubili prednost domaćeg terena u odnosu na Nju Ingland koji takođe niže samo pobede.

Veliki derbi NFL ove nedelje biće odigran u Indijanapolisu gde šampioni Koltsi dočekuju Denver. Bronkosi su nešto slabije počeli sezonu ostvarivši dve veoma teške pobede i poraz kod kuće od Džeksonvila dok s druge strane Koltsi moraju da pobeđuju kako ne bi izgubili prednost domaćeg terena u odnosu na Nju Ingland koji takođe niže samo pobede. Procenjuje se da će pobednika odlučiti dueli sjajnih hvatača Indijanapolisa Herisona i Vejna s verovatno najboljim tandemom korner bekova u ligi Dre Blajom i Čempom Bejlijem. Neizvesni mečevi Minesote i Grin Beja odavno važe za večiti derbi, a prošli je okončan rezultatom 9:7 za Pekerse. Pekersi predvođeni veteranom kvoterbekom Favrom traže priliku da ostvare četvrti trijumf ove sezone i imaju i iznenađujuća tri trijumfa u posledna četiri meča u Minesoti gde su redovno gubili. Oni će morati da nastave da igraju preko Favra jer Vajkingsi do sada nisu primili tačdaun posle trčanja. Posle tačno godinu dana ponovo se sastaju Sinsinati i Nju Ingland. Ovaj meč biće poslastica za ljubitelje igre kroz vazduh jer će snage odmeriti dva odlična kvoterbeka Brejdi (10 tačdaun pasova u prva tri kola) i Palmer (devet tačdaun pasova), koji ispred sebe imaju fantastične hvatače kao što su Mos (pet tačdauna), Hušmanzadeh (četiri) i Džonson (3). Bengalsi su oslabljeni za raning beka Rudija Džonsona, a Petriotsi su u prva tri kola izgubili najmanje jardi i protivnicima nisu dozvolili trčanja duža od 12 jardi.
Parovi 4. kola: Atlanta – Hjuston, Bafalo – Njujork Džets, Klivlend – Baltimor, Dalas – Sent Luis, Detroit – Čikago, Majami – Ouklend, Minesota – Grin Bej, Karolina – Tampa Bej, San Francisko – Sijetl, Arizona – Pitsburg, Indijanapolis – Denver, San Diego – Kanzas Siti, Njujork Džajants – Filadelfija (nedelja), Sinsinati – Nju Ingland (ponedeljak). Slobodni: Džeksonvil, Tenesi, Vašington, Nju Orleans.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari