Hvatanje zaleta za Super ligu 1Foto: Vanja Kesar

Do utakmice sa Teleoptikom u 16. kolu Prve lige Srbije kalendarski ima puno vremena.

Za trenera Dinama Dragana Antića svaki dan postaje dragocen od 9. januara kada je završen zimski raspust za fudbalere. Prozivka je održana na Stadionu „Jumka“, a prisustvovao je 21 igrač.

– Došli su svi na koje računam u našoj istorijskoj sezoni. Zahvalio sam se osmorici igrača koji su sada slobodni i mogu u prelaznom roku da potraže novi klub. Nas očekuje naporan rad u naredna dva meseca jer improvizacije ne sme biti – kaže za Danas Antić.

Fudbaleri Dinama će do 2. februara trenirati u Vranju. U tom periodu planirane su dve kontrolne utakmice. Već je dogovoren meč sa Radničkim iz Niša (19. januar). Ekipa se potom seli u Antaliju, gde će boraviti dvadeset dana i odigrati sedam kontrolnih mečeva sa timovima koji će se u to vreme nalaziti na pripremama u ovom turskom letovalištu. Generalni probu pred prolećni start Vranjanci će imati 27. ili 28. februara protiv makedonskog superligaša Bregalnice.

– U prelaznom roku očekujemo najviše pet do šest pojačanja. Ovaj tim ima svoju fizionomiju i ne želim da tu posebno eksperimentišem. Pojačaćemo se na pozicijama u odbrani, golman, levi bek, u sredini gde nam treba ofanzivni vezni igrač i jedan golgeter. Već smo u pregovorima sa nekim igračima iz timova Super lige, ali o tome je još uvek rano da javno govorim – najavljuje trener Vranjanaca.

Upitan da prokomentariše aktuelnu finansijsku situaciju u klubu Antić navodi da narednih dana očekuje da fudbalerima budu isplaćene dve zaostale zarade, kao i veći priliv novca iz gradskog budžeta u narednom periodu.

– Rukovodstvo kluba imaće sastanke sa gradskim čelnicima, predstavnicima privrede, kako se ne bi ponavljale situacije iz prolećnog dela prvenstva kada je bilo lakše pobediti na terenu ljute rivale, nego li obezbediti kontinuirano finansiranje – otvoren je Antić, koji u Dinamu obavlja i funkciju predsednika kluba.

Dinamo je prolećni deo prvenstva završio na prvom mestu sa 35 bodova u 15 utakmica. Vranjanci su zabeležili 11 pobeda i po dva remija i poraza iz gol razliku 24:9. Najveći rivali u borbi za prva dva mesta koja vode u Super ligu biće im na proleće Metalac i Proleter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari