Idealnih pet bez Karija i Duranta 1Foto: Larry W

Golden Stejt je regularni deo sezone završio kao najbolja ekipa u NBA ligi (67-15); statistički imaju najbolji napad, u prvih pet fantastične individualce Stefa Karija, Kevina Duranta i Kleja Tompsona, međutim prema procenama 100 najeminentnijih novinara u SAD nisu zaslužili da se nađu u idealnoj petorci.

Jednoglasnom odlukom Džejms Harden je uvršten u prvu petorku NBA lige za ovu sezonu pošto je „nosio“ Hjuston u regularnom delu sezone prosečno beleživši 29.1 poen po meču, uz 11.2 asistencije i 8.1 skok. Osim njega tu je, jedanaestu godinu zaredom Lebron Džejms, „tripl-dabl“ rekorder Rasel Vestbruk iz Oklahome, kao i Kavai Lenard iz San Antonija i Entoni Dejvis iz Nju Orleansa.

Voriorsi dominiraju u drugoj petorci sa Stefom Karijem i Kevinom Durantom; nju još čine Ajzea Tomas, omaleni plej Bostona, nevorvatni atleta Janis Atetokumpo iz Milvokija i Rudi Gober, centar sa najvećim rasponom ruku u Ligi, kao član Jute.

Novinari su izglasali i treću petorku Lige na čelu sa Džonom Volom iz Vašingtona; Demar Derouzn je na mestu beka šutera (Toronto), Džimi Batler iz Čikaga na poziciji niskog krila, Drejmond Grin je na četvorci (Golden Stejt), dok je treći centar lige Deandre Džordan iz LA Klipersa.

 

Jokiću 12 glasova

Od ostalih igrača koji su dobili glasove, Nikoli Jokiću udeljeno je 12 glasova, čime je srpski as svrstan među 25 najboljih ovosezonskih igrača, što je zaista veliko priznanje od strane američkih novinara, koji važe za košarkaški najobrazovanije na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari