Inter u finišu probio Porto, Lajpcig i Mančester siti egal 1EPA-EFE/Filip Singer

Italijanski tim slavio na domaćem terenu – 1:0, nemački i engleski sastav odigrali duel bez pobednika – 1:1, u prvom delu dvomeča osmine finala Lige šampiona.

U Lajpcigu su obe ekipe imale vrlo dobre i prilično loše trenutke, u naletima napadale i fazno se branile, pa je konačna podela „plena“ možda i najpravičniji ishod viđenog.

Mančester siti je zatresao mrežu u 27. minutu. Ksaver Šlager je poklonio loptu Građanima, posle čega je pukla odbrana domaćina, a Rijad Marez rutinski dao 20. gol u LŠ.

U nastavku je rival naplatio inicijativu. Sjajan udarac Soboslaja isprovocirao je intervenciju Edersona i korner, a nakon ubačaja iz ugla Joško Gvardiol je glavom izjednačio (70).

Bilo je pre i posle toga dovoljno dobrih šansi za još neki pogodak i na jednoj i na drugoj polovini terena, međutim samo su Alžirac i Hrvat ostali zavedeni kao strelci.

U Milanu je takođe viđena žestoka borba, ali je pao jedan pogodak manje i to tek nakon što je Otavio dobio drugi žuti karton, a Inter ostao s čovekom više u polju.

Portov čvrst defanzivni blok probio je rezervista Romel Lukaku, pošto je pogodio stativu glavom na asistenciju Barele, a onda nogom smestio odbitak iza leđa Koste (86).

Na Apeninima dobar utisak su ostavila i dvojica Srbina, Marko Grujić u veznom redu portugalskog velikana (mogao i da „poentira“) i Srđan Jovanović u ulozi glavnog sudije.

 

MEČEVI OSMINE FINALA

14. februar

PSŽ – Bajern 0:1

Milan – Totenhem 1:0

* revanši 8. marta

15. februar

Borusija (D) – Čelsi 1:0
Briž – Benfika 0:2

* revanši 7. marta

21. februar

Liverpul – Real (M) 2:5
Ajntraht – Napoli 0:2

* revanši 15. marta

22. februar

Lajpcig – Mančester siti 1:1
Inter – Porto 1:0

* revanši 14. marta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari