Irving: Moje telo, moja stvar 1 EPA-EFE/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT

Superstar Bruklin Netsa objasnio zbog čega ne prihvata zakon države Njujork i rizikuje kraj karijere u sadašnjem klubu.

Ako se ne povinuje zakonskom pravilu države Njujork i ne primi neko od cepiva protiv korona virusa, vrhunski NBA igrač Kajri Irving neće moći da prisustvuje nijednoj javnoj manifestaciji u toj državi, odnosno propustiće 44 meča za svoje Bruklin Netse, što na domaćem terenu, što u obližnjem Medison Skver Gardenu i San Francisku. Još će morati da plati NBA ligi 380.000 dolara za svaku propuštenu utakmicu.

– Ovo nije stvar politike ili problem sa NBA. Nema veze čak ni sa Netsima. Ovo je moja stvar, moj život i šta sa njim želim da uradim… Da li zaista mislite da želim da gubim novac? Da odustanem od sna da osvojim prsten? Da li verujete da želim da odustanem? Da bih voleo da sedim kod kuće i dignem ruke od svog života? Molim vas… – obratio se 29-godišnji sportista javnosti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zbog odbijanja da se povinuje pravilima i priključi ogromnom broju svojih vakcinisanih kolega iz najjače košarkaške lige na svetu, onemogućeno mu je i da trenira sa ekipom.

– Ako ćete me praviti đavolom zato što postavljam dodatna pitanja i zato što mi je potrebno vreme da donesem odluku, onda neka bude tako… Na strani sam onih koji su izgubili poslove zbog ovog zakona, ali i onih koji su se vakcinisali kako bi bili sigurni. Poštujem odluke svih… Ovo je moj život, a oni mi govore šta da radim sa svojim telom…

Ostane li pri svom stavu, Irving rizikuje i maltene dogovoreni produžetak saradnje sa Bruklinom, vredan 186 miliona dolara.

– Ipleten sam u nešto što je mnogo veće od košđarke. Ali, niko neće ukrati moj glas. I ne, ne napuštam košarku. ostalo je još puno posla – poručio je slavni sportista, oko čijeg držanja se digla velika prašina u SAD, ali i širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari