Veče kada je ekipa Crvene zvezde stigla u Bad Tatzmansdorf, bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore Mateja Kežman sa svojim Fenerbahčeom okončao je prvi deo završnih priprema u ovoj austrijskoj banji. Pored sličnog plana piprema i istog izbora lokacija za rad, Zvezda i Fenerbahče će u novoj sezoni, prema njegovoj priči, imati i identične ambicije – odbranu nacionalnih titula i plasman u Ligu šampiona.

Veče kada je ekipa Crvene zvezde stigla u Bad Tatzmansdorf, bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore Mateja Kežman sa svojim Fenerbahčeom okončao je prvi deo završnih priprema u ovoj austrijskoj banji. Pored sličnog plana piprema i istog izbora lokacija za rad, Zvezda i Fenerbahče će u novoj sezoni, prema njegovoj priči, imati i identične ambicije – odbranu nacionalnih titula i plasman u Ligu šampiona. Ostvarivanje drugog cilja biće, međutim, sigurno mnogo lakši zadatak za turskog prvaka, ako ni zbog čega drugog ono zbog činjenice da gigant sa Bosfora raspolaže sa 40, 50 miliona evra za dovođenje pojačanja, dok Zvezdin budžet za istu namenu iznosi svega 3.000.000 evra.
– Fenerbahče je veoma ozbiljan klub. Novac se ne štedi. Premije dostižu iznos i do 1.200.000 evra. Radi se veoma profesionalno i na visokom nivou. Samim tim su i ambicije kluba najviše – priča napadač popularnog Fenera.
Upravo zbog tako dobrih uslova u Istanbulu, golgeter turskog šampiona ovog leta „nije čuo“ pozive Juventusa, Saragose, Spartaka iz Moskve…
– Retko koji klub može da mi ponudi ono što imam u Fenerbahčeu. Veoma sam zadovoljan životom u Istanbulu. Mogu čak reći da sam ovde zadovoljniji nego što sam bio u Engleskoj, Holandiji i Španiji. Beograd mi je blizu, nemamo problem sa vizama, jednostavno sve je idealno.
Bogate gazde žuto-plavih tokom prelaznog roka angažovale su Brazilca Roberta Karlosa, a velika želja im je i da Mateji Kežmanu u napadu pridodaju Nikolu Žigića.
– Bilo je ozbiljnih kontakata, lično bih bio presrećan da igram sa Žigićem. Smatram da smo idealan napadački tandem. Međutim, postoje određeni problemi, a tu pre svega mislim na dozvoljen priliv stranih igrača, sada je 6+1, a nadali smo se da će dozvoliti 8+2. Karlos će se danas priključiti, a klub je već angažovao četvoricu turskih igrača, Mislim da imamo ekipu koja može da ostvari visoke ciljeve – smatra Kežman, a na neizbežno pitanje o povratku u reprezentaciju, Mateja po ko zna koji put odgovara „da će se odazvati, ako dobije poziv“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari