Istanbul je zaboravljen 1

Nepuna dva dana nakon gostovanja Fenerbahčeu Crvena zvezda dočekuje večeras Panatinaikos u Beogradu.

Mečom sa grčkim timom crveno-beli će staviti tačku na napornu mini seriju tokom koje su u regionalnoj ligi bili ubedljivi a u evropskom takmičenju ostvarili polovičan učinak nadigravši Valensiju uz poraz od Fenera. Za tim Dušana Alimpijevića dobra vest je što rival, koji je zaređao četiri trijumfa u poslednjih pet utakmica, u Beograd stiže bez dvojice vodećih strelaca povređenog Kalatesa i bolesnog Papasa, koji ima upalu krajnika, kako piše grčka štampa.

– Grčki tim je u izuzetno dobrom ritmu, igraju dobro što se vidi i po njihovim rezultatima, čak smatram da ih pomalo i neopravdano izuzimaju iz najužeg kruga kandidata za plasman u samu završnicu. Najavljeno odsustvo Kalatesa i Papasa nas ne zavarava, to je izuzetno jak i dobro ukomponovan sastav. Mi ovaj mini ciklus koji je bio izuzetno važan ali i naporan, završavamo utakmicom u četvrtak – kazao je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

U skoro svim segmentima igre PAO je bolji ove sezone od Crvene zvezde. Međutim bez Kalatesa statistika će se verovatno malo pokvariti dok na drugoj strani crveno-beli, kako ističe Alimpijević, računaju na pomoć publike sa tribina kao „vetar u leđa“.

– U ovom ritmu, najvažnije je da se pronađe svaka sitnica, neki mali dodatni lični motiv kako bi se pronašla dodatna energija u ovoj stvarno preteškoj seriji. Uspeli smo nekako da rasporedimo i minutažu u prethodnoj utakmici, i napravimo uvertiru za sledeći meč u kome ćemo igrati pred našim navijačima. Znamo da će nam oni biti dodatna snaga i zato želimo da odigramo dobro, i trudom i borbenošću za početak, nikoga ne razočaramo – dodao je trener crveno-belih koji je ekipu na trening oporavka izveo sinoć u večernjim časovima.

Crvena zvezda je od početka sezone prošla kroz krizu u evropskom takmičenju, koju je uspela da prekine sa tri vezane pobede. Tačku na niz crveno-belih trijumfa stavio je u utorak Fenerbahče, kome je tim Dušana Alimpijevića uspeo da koliko-toliko parira samo u prvom poluvremenu i protiv koga gosti u Istanbulu nisu imali šanse.

Utakmica Crvena zvezda – Panatinaikos igra se od 19 sati, a nakon toga šampionu ABA lige i predstavniku Srbije u Evroligi slede još dva „vezana“ gostovanja pre Nove godine, u Sremskoj Mitrovici i Milanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari