Istraga zbog zabrane karate reprezentaciji Kosova 1

Evropska karate federacija (EKF) saopštila je da je formirala komisiju koja će ispitati okolnosti zbog kojih karatisti sa Kosova ne učestvuju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

„Izvršni komitet EKF je na vanrednoj sednici razmatrao okolnosti u vezi učešća sportista sa Kosova na Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu i odlučila je da počne istragu“, kaže se u saopštenju i dodaje da će tročlana komisija, kojom predsedava generalni sekretar EKF, podneti izveštaj pošto sprovede istragu.

Karatisti sa Kosova ne učestvuju na Evropskom prvenstvu na Kosovu jer se, prema rečima organizatora, jednostavno nisu pojavili.

Međutim, tome su prethodila dva pokušaja karatista sa Kosova da pređu administrativni prelaz Merdare. Prvo im nije bio dozvoljen ulazak u Srbiju, jer su nosili obeležja sa simbolima Kosova.

Zatim su se još jednom uputili na Merdare, ovog puta bez državnih obeležja. Međutim, predsednik Karate federacije Kosova Ismet Krasnići je za N1 rekao da im je nakon telefonskih razgovora sa evropskim i lokalnim zvaničnicima, rečeno da nema naloga za dozvolu ulaska u Srbiju, tako da nisu ni pokušali da uđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari