Crvena zvezda je pretrpela i šesti poraz ove sezone. U Atini je Olimpijakos bez većih problema slavio ubedljivo 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10). Ovim trijumfov Atinjani su se pridružili CSKA na vrhu tabele sa šest pobeda, a Zvezda je sa isto toliko poraza ostala pri dnu tabele.

Crvena zvezda je prilično nervozno ušla u utakmicu. Košarkaši Olimpijakosa su tu njihovu nervozu lako kažnjvali i stekli ubedljivu prednost već na početku meča(16:7). Koliko je košarkašima Zvezde „drhtala ruka“ govori podatak da u jednom napadu nisu postigli koš iz čak četiri pokušaja (Ročesti tri, Antić jedan) pa domaćin prvi put dolazi do dvocifrene prednosti (17:7 na 4:36 do kraja prve četvrtine). Nisu gosti uspevalainikako da uspostave željeni ritam, a posebno je zakazao šut sa distance pa je prvo poluvreme Olimpijakos dobio 22:13. Sredinom drugog poluvremena Zvezda je uspela u dva navrata da se vrati na minus tri poena 22:19 i 30:27 ali je Ročestiju potom dosuđena nesportska lična greška nad Papapetruu, što on koristi da sa linije penala odmakne domaćina na „+5“ na polovini druge doenice. Kako je lopta ponovo pripala Olimpijakosu, isti igrač je zakucavanjem okončao sledeću akciju i uvećao prednost na 34:27. Kako je završena prva četvrtina skoro indentičan je i bio finiš druge i na kraju je bilo 45:37.

Kao i na početku meča Milutinov je centralna figura u igri pirejskog kluba u uvodnim minutima četvrtine – 51:48. Ročesti trojkom u kontranapadu kažnjava izgubljenu loptu rivala, ali odmah istom merom uzvraća i Printezis – 54:41, 24. minut. Olimpijakos ide na plus 15 posle dva ubačena bacanja Strelnieksa na ulasku u 25. minut meča – 56:41. Bez mnogo problema Olimpijakos održava sigurnu prednost, poena iz kontre Meklina iznosi 19 poena – 65:46 (28. minut), a na poslednji dvominutni odmor Olimpijakos odlazi sa prednošću od 18 poena (67:49).

Ni u posleednjoj četvrtini beogradski crveno-beli ( koji su sinoć „debitovali“ u plavim dresovima) nisu uspeli ozbiljnije pripete domaćinu koji je rutinskom igrom priveo meč kraju zasluženo pobedio.
 

Incident

U 27. minutu dogodio se manji incident. Naime, najpre iza klupe košarkaša Crvene zvezde osetio se miris suzavca i utakmica je prekinuta. Neprijatna scena, svi sa klupe gostiju pomerili su se na teren s peškirima oko usta i nosa. Srećom, nije bilo povređenih i posle dva minuta utakmica je nastavljena. Kako je kasnije utvrđeno suzavac nije bačen u samoj dvorani, već ispred nje gde su su sukobili navijači i policija.

Milutinov: Odbrana je presudila’]

Nikola Milutinov dominirao je pod oba obruča i bio je najzaslužniji za trijumf svog tima.
– Presudila je naša odbrana. Istina, popravili smo i igru u napadu, ali ključ uspeha bio je u našeoj odličnoj odbranio – rekao je Milutinov posle meča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari