Selektor mlade reprezentacije Srbije Miroslav Đukić saopštio je juče konačan spisak od 23 igrača koji će nastupati na Evropskom prvenstvu, koje će od 10. do 23. juna biti održano u Holandiji.
Sa ranijeg, šireg spiska, „obrisano“ je sedam imena. Pored povređenih Marka Perovića i Miloša Ninkovića, Đukić je odlučio da u Holandiju ne povede ni defanzivca austrijskog Rida Zorana Rendulića, fudbalera Vojvodine Dušana Tadića i napadača Rada Filipa Đorđevića.

Selektor mlade reprezentacije Srbije Miroslav Đukić saopštio je juče konačan spisak od 23 igrača koji će nastupati na Evropskom prvenstvu, koje će od 10. do 23. juna biti održano u Holandiji.
Sa ranijeg, šireg spiska, „obrisano“ je sedam imena. Pored povređenih Marka Perovića i Miloša Ninkovića, Đukić je odlučio da u Holandiju ne povede ni defanzivca austrijskog Rida Zorana Rendulića, fudbalera Vojvodine Dušana Tadića i napadača Rada Filipa Đorđevića. Iznenađenje, donekle, predstavlja izostavljanje prvotimca Partizana Nebojše Marinkovića sa konačnog spiska, a u „zemlju lala“ neće putovati ni Borko Veselinović, takođe napadač crno-belih, koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u portugalskom Beira Maru.
Većih iznenađenja, ipak, nema, a spisak je, čini se, u skladu sa Đukićevim najavama da će njegov konačan izbor činiti igrači koji su bili standardni u mečevima kvalifikacija za EP. Fudbaler Crvene zvezde Dušan Basta je ponovo u taboru mlade selekcije, a na spisku su i svi oni igrači, poput Krasića, Jankovića i Tošića, koji paralelno nastupaju i za našu A selekciju.

Putnici za Holandiju

Golmani: Damir Kahriman (Vojvodina), Igor Stefanović (Zemun), Aleksandar Kesić (Mladost Apatin).

Odbrambeni i spoljni igrači: Nemanja Rnić, Antonio Rukavina (Partizan), Duško Tošić (Sošo), Gojko Kačar, Nikola Petković (Vojvodina), Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva), Dušan Basta (Crvena zvezda) Aleksandar Kolarov, Slobodan Rajković (OFK Beograd), Zoran Tošić (Banat).

Sredina terena: Dejan Milovanović (Crvena zvezda), Milan Smiljanić (Partizan), Stefan Babović, Đorđe Ivelja (OFK Beograd), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Boško Janković (Majorka), Predrag Pavlović (Napredak Kruševac), Nikola Drinčić (Amkar Perm).

Napadači: Đorđe Rakić (OFK Beograd), Dragan Mrđa (Lirs)

Đukićevo poverenje zaslužili su i mladi defanzivac Vojvodine Nikola Petković i univerzalac Banata Zoran Tošić, koji su svojim ovosezonskim partijama zavredeli pažnju naših najvećih kluboba, Crvene zvezde i Partizana.
– Sastav tima izgleda defanzivan, ali nije baš tako, pošto dosta igrača može da igra na nekoliko pozicija. Nadamo se, takođe, da u Holandiji nećemo morati mnogo da se branimo – rekao je Đukićev prvi asistent Dejan Govedarica, na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Kovilovu.
Konačan spisak Miroslava Đukića čini kombinacija dovoljno iskusnih fudbalera kao što su Milovanović, Janković, Basta, Krasić i Ivanović, onih nešto manje iskusnih, ali već dokazanih, poput Babovića, Smiljanića i Rukavine i talenata kao što su Tošić, Petković i Ivelja. Po svemu sudeći, sasvim dovoljan zalog da se u Holandiji možemo nadati još jednom uspehu naše mlade selekcije.
Reprezentacija Srbije na šampionatu u Holandiji igra u Grupi B, zajedno sa selekcijama Italije, Engleske i Češke. Na startu prve faze takmičenja, popularni „orlići“ se 11. juna u Nijmegenu sastaju sa Italijanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari