Posle trijumfa na turniru u Rimu Jelena Janković je od danas na WTA listi četvrta teniserka sveta, što je njen najbolji plasman u karijeri. Pre šest godina istim rezultatom mogla je da se pohvali i Jelena Dokić koja je posle osvojenog Rima i Tokija 2001. bila u društvu vrhunskih teniserki sveta.

Posle trijumfa na turniru u Rimu Jelena Janković je od danas na WTA listi četvrta teniserka sveta, što je njen najbolji plasman u karijeri. Pre šest godina istim rezultatom mogla je da se pohvali i Jelena Dokić koja je posle osvojenog Rima i Tokija 2001. bila u društvu vrhunskih teniserki sveta. Kako je Dokićeva odavno u istoriji belog sporta, Jankovićeva sada ima realne izglede da već u narednih mesec dana, kada će biti jedna od glavnih favoritkinja na Rolan Garosu, postigne mnogo više i bar se na korak približi legendarnoj Moniki Seleš.
Jankovićeva će i ove nedelje igrati i to na turniru u Strazburu (175.000 dolara), na kom je postavljena za drugog nosioca. U projektovanom finalu srpski reket broj 1. bi mogla da se sastane sa Ameli Morezmo. Na WTA listi od Jelene, koja ima 2.727 bodova, trenutno su bolje Žistin Enan (4.119), Marija Šarapova (3.388) i Svetlana Kuznjecova (3.032). Ana Ivanović je zadržala prošlonedeljnu osmu poziciju sa 1.906 poena. Zahvaljujući trijumfu na čelindžeru u Zagrebu, Janko Tipsarević je jedini od tenisera iz Srbije koji je ove nedelje napredovao na ATP listi. On je napravio skok od 14 mesta i sada je 80. teniser sveta, dok je Novak Đoković, baš kao i pre sedam dana, šesti. Đoković trenutno ima 2.810 poena, isto koliko i petoplasirani Fernando Gonzales. Na prvom mestu je i dalje Rodžer Federer, Rafael Nadal je drugi, dok su treći i četvrti Endi Rodik i Nikolaj Davidenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari