Teniserka Jelena Janković i plivač Milorad Čavić proglašeni su za najbolje sportiste godine u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije. Najbolja muška ekipa je vaterpolo reprezentacija Srbije, dok je najbolji ženski tim odbojkaška selekcija. Nagrade su dodeljene na svečanosti u organizaciji Olimpijskog komiteta u Domu narodne skupštine Republike Srbije.

Jankovićevoj je to drugo uzastopno priznanje za najbolju sportistkinju Srbije.

– Ponosna sam što sam po drugi put uzastopno proglašena za najbolju sportistkinju u izboru OKS. Nadam se da ću i iduće godine obradovati naciju i osvojiti titulu na jednom od četiri grend slem turnira – izjavila je preko telefona Jelena Janković, koja nije mogla lično da primi nagradu s obzirom na to da se nalazi na pripremama u SAD.

Pre 12 meseci društvo na dodeli nagrada OKS pravio joj je Novak Đoković, a ove godine nagrada za najboljeg sportistu pripala je Miloradu Čaviću.

– Ovo priznanje me je ispunilo velikim zadovoljstvom. Nadam se da ću i iduće godine ponoviti uspehe iz ove godine – izjavio je Čavić.

Nagradu u ime vaterpolista primio je golman Slobodan Soro, a ogroman aplauz dobio je i Danilo Ikodinović. Trofej Međunarodnog olimpijskog komitata pripao je predsedniku Karling saveza Srbije Marku Stojanoviću za projekat „Olimpijska soba“. Za najuspešnije sportiste invalide proglašeni su stonoteniserka Borislava Perić- Rankovići atletičar Draženko Mitrović, koji su na Paraolimpijskim igrama u Pekingu osvojili srebrnu, odnosno bronzanu medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari