Posle Monike Seleš i Jelene Dokić u novijoj teniskoj eri Jelena Janković je treća teniserka iz Srbije koja je uspela da uđe u Top 10 WTA liste, posle grend slema u Melburnu Jankovićeva je deseta teniserka sveta. Ana Ivanović nije počela godinu onako kako je očekivala, u Australiji je stigla do trećeg kola, što je ove nedelje bilo dovoljno samo za 16.

Posle Monike Seleš i Jelene Dokić u novijoj teniskoj eri Jelena Janković je treća teniserka iz Srbije koja je uspela da uđe u Top 10 WTA liste, posle grend slema u Melburnu Jankovićeva je deseta teniserka sveta. Ana Ivanović nije počela godinu onako kako je očekivala, u Australiji je stigla do trećeg kola, što je ove nedelje bilo dovoljno samo za 16. mesto liste najboljih teniserki. Za dva mesta je slabije rangirana u odnosu na period pred AO, najviše zbog vrtoglavog uspona Serene Vilijams. Amerikanka je osvojila titulu savladavši prvu teniserku sveta Mariju Šarapovu i sa novih 1000 bodova sa 81. pozicije skočila na 14.
Obe srpske teniserke ove nedelje igraju na turniru u Tokiju (1,34 miliona dolara). Jankovićeva je postavljena za četvrtu nositeljku i biće slobodna u prvom kolu, dok će Ivanovićeva (5.) na startu igrati sa Šenaj Peri. Titulu u Tokiju brani Ruskinja Elena Dementieva, Ivanovićeva je prošle godine poražena u drugom kolu, dok je Jankovićeva eliminisana već na startu.

WTA LISTA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari