Najbolja srpska teniserka Jelena Janković igraće u četvrtfinalu turnira u Rimu nakon što je juče u trećem kolu pobedila Alonu Bondarenko 6:4, 7:5. Treća nositeljka na turniru koji se igra za nagradni fond od 1,3 milion dolara, nije imala velikih problema sa 28. teniserkom sveta, koju ju je već pobeđivala u četiri navrata.

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković igraće u četvrtfinalu turnira u Rimu nakon što je juče u trećem kolu pobedila Alonu Bondarenko 6:4, 7:5. Treća nositeljka na turniru koji se igra za nagradni fond od 1,3 milion dolara, nije imala velikih problema sa 28. teniserkom sveta, koju ju je već pobeđivala u četiri navrata. Jankovićeva se posle relativno lako osvojenog prvog seta opustila u drugom, dozvolivši godinu dana starijoj Ukrajinki da čak dva puta u meču ima brejk prednosti (3:1, 5:3). Nakon izgubljenog gema na svoj servis Jankovićeva je zaigrala znatno sigurnije, dobila naredna četiri gema i plasirala se u drugo uzastopno četvrtfinale u Rimu. Njena naredna protivnica biće Elena Dementieva, kojoj je Nađa Petrova predala meč pri rezultatu 4:3 u prvom setu.
Jankovićeva je sa Dementievom igrala četiri puta, a rezultat pred rimski duel je nerešen 2:2. Poslednji put Jelena Janković je protiv Ruskinje trijumfovala na US openu. Dementieva je tada uspela da osvoji svega tri gema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari