Jokićev rekord sezone 1Foto: BETA AP Photo David Zalubowski

Nikola Jokić je ponovo u formi, ocena je većine američkih medija posle još jedne sjajne partije centra Denvera protiv Memfisa  (119:110).

Srpski centar je za 33 minuta na parketu zabeležio „tripl-dabl“, uz lični rekord sezone sa 31 poenom i po 10 asistencija i skokova.

Samo u prvih osam minuta utakmice Jokić je postigao čak 14 poena od ukupno 20, koliko je na semaforu pisalo da ih je dao Denver. Srpski košarkaš bio je najzaslužniji što je već u prvom poluvremenu napravljena dvocifrena prednost nad Grizlisima, koju Nagetsi posle do kraja utakmice nisu ispuštali. Jedina kritika na račun Jokića mogla bi da se uputi što je zbog ličnih grešaka meč morao da napusti minut i po pre kraja, mada je saigračima ostavio dovoljnu razliku koju su rutinski sačuvali. Košarkaš Memfisa Marko Gudurić ponovo odlukom trenera nije ulazio u igru.

– Počeli smo dobro utakmicu, oni su postigli samo 11 poena u prvoj četvrtini i to nam je dalo momentum. Dobra pobeda za nas zbog teškog poraza u prošlom meču. Mislim da sam postigao dosta koševa u prvoj četvrtini, služio me šut pa sam šutirao malo češće. Saigrači su me pronalazili, a trener crtao prave akcije. Dobro veče za mene, ali i za Nagetse – konstatovao je Jokić.

Sakramento nije uspeo da pobedi ni Finiks (110:112) iako je Bogdan Bogdanović imao odlično veče sa 22 poena, uz tri asistencije i četiri skoka. Kingsima je ovo šesti uzastopni neuspeh i nema dileme da će uprava morati hitno da smisli kakva bi promena mogla da trgne tim.

– Trebalo bi bolje da igramo u odbrani, počevši prvo od mene, pa do svih ostalih. Svako treba da da svoj doprinos. Poraz je poraz, moramo da se pogledamo u oči, da nađemo način kako da prekinemo seriju poraza i dođemo konačno do pobede. To sam rekao i prošli put i ponavljam i sada – rekao je Bogdanović.

Debi Smailagića

Krilni centar Golden Stejta Alen Smailagić (19) debitovao je još u petak uveče na meču protiv Finiksa. Trener Stiv Ker odlučio je da mu da novu šansu i protiv Dalasa, a mladi srpski košarkaš nasmejao je sve u hali, jer na parket ušao obučen u majicu za trening (ispod koje je dres), koju je zaboravio da skine od uzbuđenja što će ponovo dobiti šansu u NBA ligi.

 

Rezultati

Denver – Memfis              119:110

Boston – Toronto              97:113

Nju Orleans – Indijana    120:98

Čikago – Atlanta                116:81

Hjuston – Bruklin              108:98

Majami – Filadelfija          117:116 pp

Minesota – Klivlend         88:94

Vašington – Njujork         100:107

Golden Stejt – Dalas        121:141

Milvoki – Orlando             111:100

San Antonio – Detroit     136:109

Sakramento – Finiks        110:112

Portland – LA Lejkers      120:128

LA Klipers – Juta              107:120

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari