Pobeda nad Partizanom (89:72) donela je Ciboni gotovo sigurno mesto među 16 najboljih u Evropi (5-6), dok će crno-beli u preostala tri meča u Grupi B juriti dve pobede, koje bi im mogle biti dovoljne za poslednje mesto koje vodi u drugi krug. Razočaran igrom svojih igrača, naročito u poslednjoj četrvtini u kojoj su dozvolili domaćinu da napravi ogromnu razliku, trener Partizana Duško Vujošević je nakon meča ipak optimistično izjavio da je „sudbina tima samo u našim rukama“.

Pobeda nad Partizanom (89:72) donela je Ciboni gotovo sigurno mesto među 16 najboljih u Evropi (5-6), dok će crno-beli u preostala tri meča u Grupi B juriti dve pobede, koje bi im mogle biti dovoljne za poslednje mesto koje vodi u drugi krug. Razočaran igrom svojih igrača, naročito u poslednjoj četrvtini u kojoj su dozvolili domaćinu da napravi ogromnu razliku, trener Partizana Duško Vujošević je nakon meča ipak optimistično izjavio da je „sudbina tima samo u našim rukama“. Košarkaši Partizana uprkos dobrom početku meča i još uvek realnim šansama za Top 16 nikako ne mogu biti zadovoljni prikazanim u dvorani Dražen Petrović. Niz poraza u mečevima sa Cibonom u Zagrebu nisu prekinuli ni posle 19 godina.
– Imali smo igru prvih 30 minuta, a onda smo lošim napadima dali šansu Ciboni da organizuje kontranapade i dođe do lakih poena. Imamo sreće da igramo još dve utakmice na domaćem terenu i još uvek sve zavisi od nas. Naravno, moramo da pobedimo Olimpiju i Unikahu, jer je nerealno očekivati da bismo mogli da nanesemo poraz Panatinaikosu – kaže centar crno-belih Predrag Drobnjak, koji je postigao 20 poena.
Samokritičan bio je i bek našeg državnog šampiona Luka Bogdanović.
– Dobar napad u trećoj četvrtini nismo uspeli da krunišemo dobrom odbranom. Pali smo u defanzivi baš kada je trebalo da povećamo prednost. Umesto toga došlo je do neobjašnjivog pada i stvarno previsokog poraza. Moramo puno da radimo na smanjenju izgubljenih lopti – rekao je Bogdanović.
Partizan sada sa skorom 4-7 deli petu poziciju u Grupi B sa Lotomatikom i Unikahom, a naredne nedelje u Pioniru dočekuje ljubljansku Olimpiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari