Jovanović još dve godine na klupi 1Foto: STARSPORT

Veliku stvar uradio je FMP time što je sa Vladom Jovanovićem uspeo da produži saradnju na još dve godine.

Jedan od najtalentovanijih trenera u Srbiji i aktuelni pomoćnik u stručnom štabu selektora Igora Kokoškova, obavezao se da sa svojim stručnim štabom uradi rekonstrukciju ekipe koja je prošle sezone bila prijatno iznenađenje u ABA ligi i igrala vrlo atraktivnu košarku.

Jovanovića u toku leta očekuje promena gotovo čitave spoljne linije; u skladu sa tim, klub je, takođe juče, obavestio javnost da su ekipu pojačali Nemanja Nenadić (26 godina) i Marko Radonjić (27 godina), koji bi trebalo da na poziciji pleja deli minutažu sa Filipom Čovićem. Obojica su potpisali ugovor sa „panterima“ na dve sezone.

Tridesetšestogodišnji stručnjak svojim metodama rada i sistemom igre zaintrigirao je i neke evropske klubove koji su, pre pandemije korona virusa, bili zainteresovani da ga dovedu.

U FMP su, pak, insistirali na tome da daroviti stručnjak ostane u klubu i sprovede očekivanu smenu generacija.

U odnosu na prošlu sezonu, „panteri“ bi trebalo da u određenoj meri podmlade sastav; međutim zbog odlazaka Uskokovića, Radanova, Pota, Jeremića, Đokovića… prioritet im je bio da bekovsku okosnicu naprave sa iskusnijim igračima.

Nemanja Nenadić i Marko Radonjić trebalo bi da budu nosioci igre u narednoj sezoni.

Nenadić je pre dvogodišnjeg boravka u Crvenoj zvezdi, najbolju sezonu u karijeri 2017/18. upravo odigrao u timu iz Železnika, kada je sa prosečnih 16 poena bio drugi strelac domaće Superlige.

Dokazivao se i u Dunavu iz Starih Banovaca, dok je u toku prošle sezone bio pozajmljen Mega Bemaksu. Marko Radonjić je prethodne takmičarske godine veoma uspešno nastupao za bugarski Balkan Botevgrad.

Rođen u Kruševcu, u dosadašnjoj karijeri igrao je za Slogu, čačanski Borac, Vojvodinu, Iskru, Novi Pazar i Dinamik.

Simović i Pažin na okupljanju

Šansu da se tokom priprema nametnu trebalo bi da dobiju i talentovani Ranko Simović i Đorđe Pažin. Obojica su prošlu sezonu odigrali sasvim solidno u redovima užičke Slobode, u Košarkaškoj ligi Srbije. Početak priprema predviđen je za kraj jula, a osim Simovića i Pažina, postoji mogućnost da šansu dobiju i 19-godišnji plej Lazar Vasić, kao i njegov vršnjak na krilnom-centru, Nemanja Popović. Vasić je takmičarsku 2019/20 proveo u Tamišu iz Pančeva, dok se Popović dokazivao u OKK Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari