Juniori Srbije šampioni Evrope u vaterpolu 1Foto: Vaterpolo savez Srbije

Selekcija sa igračima do 19 godina u finalu bila bolja od Španije – 9:8.

Drastično promenjeni sastav A reprezentacije Srbije ovog leta je osvojio dva peta mesta i stao već u osmini finala jednog takmičenja, ali zato su njihovi potencijalni naslednici, jednog dana, uzeli brojne medalje.

Generacija momaka do 18 godina osvojila je srebro, a U 16 ekipa bronzu na Svetskim prvenstvima u pomenutim starosnim kategorijama, dok su 19-išnjaci večeras u Podgorici postali prvaci Starog kontinenta.

Mada su samo trojica momaka među novim evropskim šampionima rođeni 2003. godine, a svi ostali izabranici, klupski i reprezentativno, dokazanog stručnjaka Uroša Stevanovića 12 meseci mlađi.

Bio je to pravi rat nerava, u kom su se rivali međusobno ganjali, potapali, izranjali… da bi pogodak kapitena Vasilija Martinovića, dva minuta pre kraja, rešio slavljenika i digao na noge brojne srpske navijače u glavnom gradu Crne Gore.

Osim njega strelci za Delfine bili su: Nikola Kojić, Aleksandar Kovačević (po dva), Mitar Maraš, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Viktor Urošević (po 1), a u prvi plan moraju se izvući i odbrane dominatnog Virjevica, jer je njegovih 11 uspelih intervencija davalo krilo ostatku talentovanog, borbenog i složnog tima.

Najefikasniji u sastavu jakog, upornog i žilavog, ali na kraju poraženog sastava sa Pirineja bili su Mark Ferer (3) i Ignasi Garsija (2).

Bronzanu medalju je osvojila Mađarska i to protiv Grčke (10:7). Hrvatska je u borbi za peto mesto savladala Italiju (14:11), dok je Crna Gora slavila protiv Nemačke (13:12) za sedmo mesto.

Strelac pobedonosnog pogotka, Martinović, osim najsjajnijeg odličja iz komšijske države nosi i zvanje najkorisnijeg igrača turrnira (MVP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari