Saga oko dolaska dugo najavljivanih južnoameričkih pojačanja u redove Crvene zvezde juče je okončana uz srećni kraj po srpskog šampiona – Ernan Barkos, Mauricio Molina i Frenklin Salas od juče su i zvanično igrači Crvene zvezde pošto su u Medija centru na Marakani parafirali ugovore na tri (Salas i Molina), odnosno jednu godinu (Barkos).

Saga oko dolaska dugo najavljivanih južnoameričkih pojačanja u redove Crvene zvezde juče je okončana uz srećni kraj po srpskog šampiona – Ernan Barkos, Mauricio Molina i Frenklin Salas od juče su i zvanično igrači Crvene zvezde pošto su u Medija centru na Marakani parafirali ugovore na tri (Salas i Molina), odnosno jednu godinu (Barkos). Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković konačno je odahnuo nakon napornih pregovora, a juče nije krio zadovoljstvo zbog urađenog posla.
– Ovo je ono što smo hteli, za šta smo radili. Verujem da su ovo prava pojačanja za klub i da će pre svega navijači uživati u njihovim potezima. Želimo jaku, moćnu i atraktivnu Crvenu zvezdu. Uložili smo dosta truda, napora i energije da bismo ih doveli i prezadovoljan sam učinjenim. S obzirom na dužine ugovora ovo su dugoročna rešenja radi povratka Zvezde na mesto koje joj i pripada – rekao je Stojković, koji nije želeo da otkriva finansijske detalje ugovora koji su potpisani.
Sve tri Zvezdine akvizicije na predstavljanju su se obratile prisutnima na srpskom jeziku, pozdravivši Zvezdu, Srbiju i delije, a prvi je govorio Argentinac Ernan Barkos (23).
– Dobar dan, Zvezdo! Hvala svima što su došli. Ovo je važna prilika za mene, trudiću se da je iskoristim dokraja. Veoma sam srećan zbog dolaska u Crvenu zvezdu, kao i moji prijatelji. Svi su znali da mi je san da zaigram u Evropi i drago im je jer mi se to ostvarilo – kaže Barkos, a slično razmišlja i kolumbijski vezista, dvadesetsedmogodišnji Mauricio Molina.
– Za mene je ovo ispunjenje sna vezano za igranje u Evropi. Ubeđen sam da sam doneo najbolju odluku u životu. Došao sam u veliki klub i daću sve od sebe da ispunim očekivanja ljudi koji su se zalagali za moj dolazak. Samo nedostaje da uđem u formu i opravdam očekivanja – rekao je Molina, inače član reprezentacije Kolumbije koja je 2001. godine osvojila Kopa Ameriku.
Poslednji, ali ne i najmanje bitan javnosti se obratio „čarobnjak“ Frenklin Salas (26), oko koga se i vodila najduža bitka. Gotovo dva meseca su čelnici Zvezde pregovarali sa ekvadorskim Kitom i na kraju ipak pronašli zajednički jezik.
– Hvala svima, posebno predsedniku što se toliko zalagao da dođem ovde. Bilo je dosta ubeđivanja sa Ekvadorom, slediću primer predsednika kao velikog igrača i daću sve od sebe u branjenju boja Crvene zvezde. Imao sam operaciju pre dve godine, pre godinu sam počeo da treniram i zadovoljan sam. Treba još malo poraditi, ali siguran sam da ću uskoro biti na istom nivou kao ranije – kaže Salas, koji je dodao da Kastiljo, saigrač iz reprezentacije Ekvadora, nije mnogo uticao na njegovu odluku.
– Nije tu baš bilo uticaja, ali sigurno je da je Kastiljo i meni i drugima dobrim partijama u Zvezdi širom otvorio vrata za dolazak u Evropu – zaključio je Salas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari