Nakon minulih turbulentnih dešavanja u Rukometnom klubu Partizan i dalje nema nagoveštaja da bi se situacija u ovom klubu mogla razrešiti na zadovoljstvo svih strana, a pre svega u interesu samog kluba.
Na Skupštini, održanoj 14.juna, izglasana je smena Upravnog odbora koji je uspešno vodio klub u protekle dve godine.

Nakon minulih turbulentnih dešavanja u Rukometnom klubu Partizan i dalje nema nagoveštaja da bi se situacija u ovom klubu mogla razrešiti na zadovoljstvo svih strana, a pre svega u interesu samog kluba.
Na Skupštini, održanoj 14.juna, izglasana je smena Upravnog odbora koji je uspešno vodio klub u protekle dve godine. Dosadašnji Upravni odbor je, tumačeći Statut, ovu odluku proglasio nelegitimnom i raspustio Skupštinu, a izbore za novu zakazao za 3.jul. U međuvremenu, dosadašnja Skupština je izabrala novog predsednika kluba – predsednika SPS Ivicu Dačića, a na mesto sportskog direktora imenovala bivšeg prvotimca crno-belih Predraga Peruničića. Članovi dosadašnjeg odbora, na čelu sa predsednikom Velimirom Marjanovićem, su se nakon svega obratili nadležnim sudskim organima i ističu da su njihovi potezi vođeni odbranom legalizma i pravnih normi. Peruničić je, sa druge strane, imenovan od strane Skupštine da sa još dva člana odbora uđe u prostorije kluba, koje trenutno čuva obezbeđenje.
– Na vratima i dalje stoji naoružano obezbeđenje. Mi nećemo ništa nelegalno da radimo. Poslali smo dopis Sportskom društvu Partizan i nastavljamo do kraja legalno da se borimo. Mi znamo da smo ispavni – kaže Peruničić.
Velimir Marjanović, međutim, obrazlaže da obezbeđenje ne čuva prostorije da bi odbranilo funkcije dosadašnjih članova Upravnog odbora, već da ne bi dozvolilo da se klub nađe u „sivoj zoni“ nelegalnosti.
– Ni mi ne ulazimo u prostorije, jer bi to u ovoj situaciji značilo faktičko preuzimanje funkcija. Ovo nije delo nečije volje, već se sve mora na regularan način raditi, nakon formiranja Skupštine ili posle sudske odluke. Ne znam u čijem je interesu da se stvari odrađuju nestrpljivo – objašnjava Marjanović.
Predrag Peruničić naglašava da jedini razlog za smenu dosadašnjeg Upravnog odbora leži u boljoj finansijskoj ponudi, a odluku dosadašnjeg odbora da raspusti Skupštinu smatra nelegitimnom.
– Filozofije nema. Novi Upravni odbor je obećao budžet od milion i po evra, što je bila dosta bolja finansijska ponuda. Ova Skupština je pre dve godine postavila i ovaj dosadašnji Upravni odbor. Sada je oni osporavaju. Ne znam po kom osnovu oni mogu da je raspuste – pita Peruničić.
Marjanović, sa druge strane, ističe da je, pre svega, neophodno dobro poznavanje pravne argumentacije i naglašava da obećana cifra od milion i po evra nije i konkretno potvrđena od strane nekog ko bi bio garant da će tako i biti.
– Pre dve godine, ja sam bio garant za obećani budžet od 450.000 evra i to je i ispunjeno. Svi drugi klubovi se sada čude da se gura u stranu odbor koji je obezbedio ova sredstva. Ja bih prvi prihvatio da klub dođe u još bolju finansijsku poziciju, ali ne na ovaj način. Nas jeste postavila ova Skupština, ali to ne znači da ona treba da nastavi da radi ovako, ukoliko su već uočene neke neregularnosti – to bi bilo svesno kršenje pravnih normi. Zato smo i raspustili Skupštinu – pojašnjava Marjanović. Proteklih dana u medijima su se pojavile informacije da bi moglo doći do sastanka i kompromisa dve strane. Novi sportski direktor, Predrag Peruničić, takođe ističe da ne želi da se prepucava preko medija, jer to ne donosi korist ni njemu lično, a ni samom klubu.
– Želeo sam da pomognem Partizanu. Ukoliko nisam u pravu, ja ću se povući – kaže Peruničić, dok Marjanović naglašava da je uvek spreman za kompromis, ali ne i na ucene.
– Uvek sam za dogovor, ali bez ucenjivanja. U ovom odboru nema konzervativizma. Osim preko medija, do sada nije bilo zvaničnih ponuda za sastankom i dogovorom. Ja sam napustio odlične pozicije u državnim organima da bih se bavio rukometom i planirao da se polako povučem sa pozicija iz RK Partizan kada posao bude završen, ali ne ovako i na ovaj način – zaključuje na kraju Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari