Karate: Srbija osvojila bronzu u Novom Sadu 1

Karate reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 67 kilograma na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

Ekipa Srbije u sastavu Anastasios Nteros, Slobodan Bitević, Vladimir Brežančić, Dejan Cvrkota, Stefan Joksić, Jovanović i Uroš Mijalković u borbi za bronzano odličje savladali su Azerbejdžan sa 3:0, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Zlatna medalja pripala je Turskoj koja je u finalu sa 3:1 pobedila Španiju.

Srbiji je prvu medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu nešto ranije doneo Stefan Joksić u kategoriji do 67 kilograma osvojio bronzu.

Evropsko prvenstvo u Novom Sadu obeležila je činjenica da je kosovskoj reprezentaciji, koja je punopravni član Evropske karate federacije, zabranjeno učešće – jer članovima delegacije nije bio dozvoljen ulazak u Srbiji na prelazu Merdare. Zvaničnici Evropske karate federacije najavili su da će o tome biti reči po završetku prvenstva koje traje od 10.-13. maja.

Podsetimo da je krajem marta juniorska ženska rukometna reprezentacija Srbije diskvalifikovana sa kvalifikacionog turnira za učešće na Evropskom prvenstvu zbog odluke MUP-a Srbije i Ministarstva sporta da se sportiskinje iz Srbije ne sastanu sa rukometašicama Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari