"Kaskamo korak i po za najboljim reprezentacijama": Milosavljev realno podvlači crtu 1Photo by PressFocus/Sipa

Golman rukometne reprezentacije Srbije svestan gde je Orlovima trenutno mesto u svetskom rukometu.

Izabranici Tonija Đerone imali su prilično problema sa Holandijom i, još više, sa sopstvenom igrom na zadnjem nastupu na planetranom šampionatu u Švedskoj i Poljskoj, ali su ipak slavili i zauzeli 11. mesto.

Što je ispod očekivanja njih samih i španskog stručnjaka, jer su sami ponavljali da im je cilj plasman u četvrfinale SP i smatrali se sposobnim da na taj način direktno odu u kvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

„Utakmicu sa Holanđanima odigrali smo na srpski način, znači ne poštujući ništa od taktičkih dogovora iz svlačionice. Išli smo glavom kroz zid, ali smo ipak zaslužili ta dva boda“, iskren je Dejan Milosavljev.

Jedan od najboljih čuvara današnjice objektivan je u sumiranju učinka tima na SP, na kom nije ostvareno zacrtano, ali je zabeležen najbolji rezultat posle jedne decenije i posle istog vremena savladan evropski tim.

„Još kaskamo za najboljim svetskim reprezentacijama. Nije to više pet koraka, ali jeste i dalje jedan i po. Međutim, stvari idu u dobrom smeru. Očekujem da budemo još bolji na sledećem prvenstvu Evrope“, izjavio je Milosavljev za specijalizovani sajt Balkan-handball.com.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari