Katanec: Mada su mnogi u klubu to priželjkivali, Srećko Katanec ni ovog puta neće sesti na trenersku klupu crno-belih. Radomir Antić, naš proslavljeni stručnjak, kojem je novi predsednik „parnog valjka“ dr Nenad Popović poverio nadgledanje rada struke, i sportski direktor Nenad Bjeković nisu uspeli da selektora Makedonije privole na preuzimanje funkcije odlazećeg Miodraga Ješića.

Katanec: Mada su mnogi u klubu to priželjkivali, Srećko Katanec ni ovog puta neće sesti na trenersku klupu crno-belih. Radomir Antić, naš proslavljeni stručnjak, kojem je novi predsednik „parnog valjka“ dr Nenad Popović poverio nadgledanje rada struke, i sportski direktor Nenad Bjeković nisu uspeli da selektora Makedonije privole na preuzimanje funkcije odlazećeg Miodraga Ješića. Nekadašnji igrač Partizana ostao je dosledan ličnim principima.
– Izuzetna mi je čast što se uopšte nalazim među kandidatima za trenera Partizana, bilo bi mi drago da jednog dana preuzmem vođenje kluba koji mi je mnogo dao kao igraču, ali to trenutno nije moguće. To sam rekao ljudima iz Partizana. Jednostavno, ne mogu preko nekih svojih principa – objašnjavao nam je juče medijima uvek predusretljivi Katanec.
O kojim preprekema je tačno reč?
– Prvo, već imam angažman, a spadam u ljude koji kada se prihvate nekog posla gledaju da ga obave do kraja. Drugo, želim uvek svoju porodice uz sebe, a to je sada neizvodljivo. Ne bih mogao da živim između Ljubljane i Beograda. Ne bih bio pravi, niti bi Partizan imao koristi od takvog Kataneca. Najzad, posle smenjivanja u Olimpijakosu zarekao sam se da ako ikada više budem uzimao neki klub, to neće biti usred sezone. Ili ću s ekipom biti od prvog dana priprema ili je neću ni trenirati.

ĐUKIĆ: Čekam

Ispadanje Kataneca iz trke za Ješićevog naslednika uvećalo je, prema nekim izvorima, šanse stratega mlade selekcije Srbije Miroslava Đukića, koji se nije juče sa porodicom vratio u Španiju, već je ostao u Beogradu, da na licu mesta dočeka ishod sutrašnjeg zasedanja klupske vlade crno-belih.

– Čekam. Partizan je rekao svoje, ja takođe. Postoji i saglasnost Zvezdana Terzića, predsednika FSS, za koji trenutno radim. Na potezu je, dakle, Uprava crno-belih. Moja želja nije sporna, ostaje mi samo da, kao i cela sportska javnost, vidim smatraju li me ljudi koji vode Partizan pravim rešenjem na mestu trenera jednog od naša dva najveća kluba – nestrpljiv je glavni tvorac senzacionalnog prolaza „crvenih nada“ na ovogodišnje Evropsko prvenstvo, posle debakla protiv Švedske u prvom meču baraža.

Možda jednog dana, ipak, dođete u Humsku?

Bekvalac: Bilo bi mi zadovoljstvo

Dragoljub Bekvalac, šef stručnog štaba Bežanije, koji je na početku potere za novim trenerom važio za favorita, uveliko sprovodi pripreme sa svojim klubom, ali i sa zanimanjem prati zbivanja u Humskoj 1.

– Trener sam Bežanije, ali nisam nezainteresovan za dešavanja u Partizanu. Štaviše, bilo bi mi veliko zadovoljstvo da pređem u jedan od najvećih srpskih klubova. To bi bio vrhunac moje trenerske karijere u našem fudbalu. Ali, nigde se nisam reklamirao, niti je ko intervenisao za mene. Moja biografija je moj najveći adut. Ako me Partizan hoće, tu sam – kaže iskusni trener.

– Što da ne? Ako u Partizanu opet budu zainteresovani za mene, a ne budu postojale okolnosti zbog kojih sam ovoga puta morao reći ne – kaže četrdesetrogodišnji stručnjak, čije ime, dakle, neće biti na „meniju“ sutrašnje, odlučujuće sednice Upravnog odbora crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari