FIFA ne dopušta nikakvu asocijaciju na LGBT populaciju, Belgija mora da menja dres u sred Mundijala 1EPA-EFE/PHILIPPE CORCHET

Još jedna urgentna i neumoljiva odluka Međunarodne fudbalske federacije.

Kako je objavio ugledni „Independent“, Fudbalski savez Belgije sa gostujućeg dresa svoje reprezentacije mora u najkraćem roku da ukloni reč „ljubav“.

Iako ne podrazumeva asocijaciju na LGBT populaciju i nalazi se na unutrašnjoj strani kragne, mora biti skinuta kako FIFA ne bi izrekla nenavedene sankcije.

Kontroverzna odluka dolazi samo dva dana pred meč Belgije i Kanade, pa Adidas mora da nađe načina da u ekspresnom napravi i pošalje opremu „očišćenu“ od „spornog“ natpisa.

I to sve u danu kada je FIFA upozorila da će žutim kartonom, pre meča, kazni kapitena svake selekcije koja se usudi da na teren izađe sa trakama oko ruke u duginim bojama – u znak podrške ljudima seksualno naklonjenih svom polu.

Posle ovoga su Nemačka, Holandija, Švajcarska, Engleska, Danska, Vels, Francuska i Belgija odustale od akcije „Jedna ljubav“, koja je trebalo da promoviše pravo na drugačije opredeljenje.

Sve zato što je trebalo da bude izvedena u Kataru, gde je takva manifestacija seksualnih afiniteta strogo zabranjena i kažnjiva, a FIFA ne želi da se zameri domaćinu aktuelnog Svetskog prvenstva.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.