Strani mediji: FIFA pokrenula istragu protiv Srbije zbog zastave Kosova sa natpisom "Nema predaje" u svlačionici 1Foto: Screenshoot Twitter Andrej Knežević

FIFA je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije nakon što je zastava na kojoj je bilo prikazano Kosovo sa natpisaom „Nema predaje“ navodno bila okačena u svlačionici reprezentacije Srbije tokom meča protiv Brazila na Svetskom prvenstvu, saopštilo je u subotu fudbalsko upravno telo, prenosi Rojters.

Navodno je reč o političkom transparentu, piše Rojters.

Slučaj je otvoren na osnovu 11. člana pravilnika FIFA i člana četiri pravilnika na Svetskom prvenstvu, a koji se bave uvredljivim gestovima, znakovima i rečima, kao i korišćenjem sportskih događaja za promociju stvari koje nisu u vezu sa tim.

Za sada nije poznato kada će i kakva biti odluka upravljajućeg tela.

Podsećamo, fotografija iz svlačionice reprezentacije Srbije, na kojoj se vidi zastava sa mapom kosova i porukom „Nema predaje“, izazvala je burne reakcije Albanaca na društvenim mrežama.

Fudbalski savez Kosova (FSK) podneo je žalbu FIFA zbog „agresivnog ponašanja“ reprezentacije Srbije, odnosno zbog postavljanja zastave na kojoj je prikazano Kosovo u bojama Srbije i natpisom „Nema predaje“, za koju navode da se nalazila u svlačionici srpskih fudbalera pre utakmice Srbija-Brazil na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022.

Ministar kulture, omladine i sporta Kosova Hajrulah Čeku kritikovao je danas reprezentaciju Srbije, a Olimpijski komitet Kosova takođe je uputio žalbu Fifi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari