Gomila brodskih kontejnera, sa oročenom upotrebom: Srbija sa Švajcarskom igra na specifičnom "974" stadionu 1EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Odluka o drugom učesniku osmine finala Svetskog prvenstva, iz G grupe, pašće u industrijskoj zoni Dohe.

Stadion nazvan po pozivnom broju za Katar i(li) broju upotrebljenih komada rariretnog građevinskog mozaika (u opticaju su obe verzije), nalazi se u kraju poznatom kao Ras Abu Abud i napravljen je isključivo za potrebe aktuelnog Mundijala u pomenutoj državi Persijskog zaliva.

Raznobojni limeni brodski kontejneri spolja ne ukazuju na poprište fuidbalskih utakmica, ali je  zato stadion toliko dobro ozvučen da su fudbaleri Srbije, iz obližnjeg „Riksos“ hotela slušali duel Brazila i Švajcarske u meču drugog kola, kao da su i sami na tribinama.

Kada bi to bilo bezbedno, kapiten Dušan Tadić i ekipa bi mogli peške u ključni duel za drugo mesto u grupi i plasman u Top 16 prvog zimskog Mundijala u istoriji fudbala, ovako će se autobusom probiti do objekta čiji kapacitet iznosi nešto više od 40.000 sedećih mesta.

Svedoci sa lica mesta kažu da će ih sačakati teren već narušenog kvaliteta, zbog frekventnosti mečeva od početka Svetskog prvenstva. Njegova trava već je gažena u susretima Meksiko – Poljska, Portugal – Gana, Francuska – Danska, Brazil – Švajcarska i Poljska -Argentina.

To jest na svakih 48 sati, a biće i 2. decembra, kada na nju izađu Srbi i Švajcarci, odnosno u jednom od mečeva osmine finala 5. decembra. Posle toga će početi dekonstrukcija neobične građevine, a kontejneri će biti vraćeni prvobitnoj nameni.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari