"Ja sam u životu imao tri autoriteta": Kako se Rade Bogdanović "izvinio" zbog izjava o ženama fudbalera na RTS (VIDEO) 1Foto: Screenshot RTS

Stručni konsultant RTS-a Rade Bogdanović imao je ponovo nastup na toj televiziji nakon jučerašnje utakmice reprezentacije Srbije, a i pored zahteva voditelja programa Jovana Memedovića da to učini, uspešno je izbegao da uputi izvinjenje ženema koje uvredio svojim prethodnim izjavama.

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je juče od Švajcarske rezultatom 2:3 i time završila plasman na ovom Mundijalu.

Gost u studiju RTS-a bio je stručni kosultant Rade Bogdanović, oko čijih se izjava o ženama fudbalera digla velika prašina.

Voditelj RTS-a Jovan Memedović osvrnuo se sinoć, nakon poraza reprezentacije Srbije, i na reči njihovog gosta u studiju Radeta Bogdanovića, koji je prilikom prošlog gostovanja imao seksistički ispad.

Naime, Bogdanović je tada poručio ženama i devojkama srpskih reprezentativaca da „ljuljaju decu“ i da se „kupaju u tim milionima“.

Stručni konsultant RTS-a svojim komentarom uvredio je žene fudbalera zbog toga što su otišle u Katar i nakon što ih je selektor „Orlova“ Dragan Stojković pustio u bazu reprezentacije Srbije.

Nakon tih izjava usledile su brojne kritike javnosti i osude seksističkih izjava Bogdanovića. Memedović je zbog toga zatražio od Bogdanovića izvinjenje i pojašnjenje cele situacije.

Međutim, Bogdanović je u nekoliko navrata vešto izbegao da uputi direktno izvinjenje.

„Pričali smo o fudbalu, bila je tema da li žene treba da idu dole ili ne, šta treba našim repreezntativcima… moram da vam kažem, ja sam u životu imao tri autoriteta. Jedan mi je bio pokojni otac, drugi mi je majka Nada i treći mi je supruga s kojom se zabavljam od 4. januara 1989. godine u 12 sati i 30 minuta na autobuskoj stanici Grbavica smo se upoznali, ona u zelenoj „Mont“ jakni, a ja posle treninga“, rekao je Bogdanović.

On je zatim istakao da voli selektora reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija, ali i šta mu je supruga rekla nakon analize.

„Ona me iskritikovala posle utakmice sa Kamerunom. Pošto zna da cenim i volim Dragana Stojkovića Piksija, ali ja sam tu utakmicu tako video i ja sam to hteo da kažem. Za tri dana slavim 30 godina braka, ako se računa i zabavljanje to je manje više skoro 34 godine. Pričao sam na tu temu sa njom. Ona me iskritikovala kad sam analizirao utakmicu sa Kamerunom, pošto zna, rekao sam malopre koliko sam ga cenio i volio i koliko ga volim i poštujem – Dragana Stojkovića Piksija. Na toj utakmici, ja sam je prosto video, tako sam hteo da kažem, tako sam izanalizirao, ona smatra da nisam trebao. Ona smatra da tako nisam trebao. Ja sam rekao „Ok, ako ti smatraš“ da to nisam trebao, ali ja sam profesionalno odradio svoj zadatak. U drugoj situaciji mi je rekla da nisam ništa nisam pogrešio da sam samo mogao da kažem određene supruge, ali eto nisam imao vremena ovde je uvek malo stres, to je konktest pričanja o utakmici, o pripremi. Rekao sam da je Veljko Paunović na SP na Novom Zelandu osvojio zato što je kvalitetan trener i čovek, zato što je napravio grupu sjajnih igrača i bio je mnogo daleko da bi mu dolazili u hotel raznorazni ljudi, prema tome i dalje smatram da je reprezentaciji trebao mir, da su trebali da budu bolje izolovani i da je tu FSS podbacio“, obrazložio je Bogdanović.

Bogdanović je još jednom napomenuo da je on govorio u kontekstu fudbala, ali konkrento izvinjenje je izostalo.

„Pričao samo u kontektsu fudbala, nisam aktivan na društvenim mrežama i nisam ih pratio, toliko posla imam, taman posla da budem i tamo, ali mislim da je to grupa žena koja se ne razume u fudbal i to je moraju. One ne znaju šta je sam fudbal, fudbalska igra, šta je priprema pred utakmicu, a videli ste čak i večeras kakva je to situacija, šta treba posle meča“, rekao je Bogdanović između ostalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari