Južna Koreja u "paketu" sa Portugalom u osmini finala Mundijala, Urugvajce broj golova poslao kući 1EPA-EFE/Rolex dela Pena

Završene borbe za bodove i plasman u H grupi Svetskog prvenstva.

I pre večerašnjih mečeva znalo se da će Portugal nastaviti borbu za Zlatnu boginju, ali je dilema bila ko će s njim ostati u Kataru – Urugvaj, Južna Koreja ili Gana.

Luisu Suarezu i ekipi iz Južne Amerike za uspeh su bili potrebna sopstvena pobeda nad Ganom i poraz ili remi azijske selekcije u duelu sa Kristijanom Ronaldom i društvom.

Urugvajci su uradili svoj deo posla u obostrano otvorenom i šansama krcatom duelu sa afričkim kolegama (2:0), međutim račun im je pokvario poraz Portugalaca (1:2).

Korejci su do podviga u zadnji čas stigli golom Jung Vona u 27. minutu i pogotkom Hvana u prvim sekundama nadoknade meča (09+1). Rival je pre toga, preko Orte, poveo u 5. minutu.

Pirovi trijumf dvostrukog svetskog prvaka potpisao je dvostruki strelac De Araskaeta, iskoristivši šanse u 26. i 32. minutu. Na kraju su i oni i Južnokorejci osvojili četiri boda, ali im je drugu poziciju i plasman u Top 16 donela bolja gol razlika, tačnije veći broj ukupno postignutih golova 4:4 / 2:2.

 

GRUPA H

Portugal 6

Južna Koreja 4

Urugvaj 4

Gana 3

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari