"Kao na terminu za rekreaciju, kada deset minuta pre kraja niko ne može ništa...": Stručni konsultant HRT o poslednjoj partiji Srbije 1foti: Starsport

Bivši fudbaler Joško Jeličić oštrim rečima analizirao ispuštenu pobedu Orlova u meču sa Kamerunom.

Večeras počinje treći krug grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru, ali još se slažu utisci o vođstvu fudbalera Srbije (3:1) i gubitku tog kapitala u samo dva minuta (3:3).

“Znale su da se dogode situacije u kojima bi Srbija otišla sa pet igrača u napad i onda posle izgubljene lopte niko se nije vraćao u odbranu. Ovo me podseća na termin za rekreaciju. Znate ono kada ostane još deset minuta do kraja, kada niko ne može ništa i samo čekamo kada ćemo na pivo”, primetio je stručni konsultant Hrvatske radio televizije.

Joška Jeličića su osim grešaka momaka na terenu iznenadile i reakcije selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba u ključnim trenucima.

“U Srbiji ima ozbiljnih igrača koji se nisu vraćali u odbranu. Da su vratili poslednju liniju desetak metara unazad, pošto su videli da Kamerunci idu grlom u jagode, dali bi još dva-tri gola. Izašao im je i najbolji štoper Strahinja Pavlović, a ušao Stefan Mitrović. On je bio promašaj.

Loša je odluka i što nije igrao Nemanja Gudelj, jer je Maksimović odigrao utakmicu za zaborav. Kod vođstva Srbije sa 3:1 stvari na terenu su izgledale neverovatno, čak i neozbiljno. Čudno mi je da Piksi nije reagovao, bilo je potrebno da uvede jednog igrača koji bi stabilizovao tim”, smatra hrvatski komentator.

Srbija poslednju utakmicu G grupe igra 2. decembra, sa Švajcarskom (20.00) i mora da ide na sve ili ništa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari