Ljupko Petrović: Ćiro Blažević tvrdi da Srbija ima tim za prvo mesto u Kataru, ali treba biti realan i spustiti tenzije 1Foto: Epa - Srdjan Stevanovic Starsportphoto

Šta možemo od očekivati od Svetskog prvenstva koje je u nedelju počelo u Kataru?

Ljupko Petrović, fudbakski trener:

– Najveći favorit je Brazil, tu nema dileme. Jako dugo vremena nisu imali ovakav tim, još od 2002. godine kada su poslednji put osvojili Mundijal. Zatim, Argentina, Engleska i Francuska su uvek u vrhu faovrita. Mislim i da će Holandija da iznenadi, imaju odličan tim i iskusnog stručnjaka (Luja van Gala). Što se Srbije tiče, vidim da nas mnogi u izjava ubrajaju u favorite. (Miroslav) Ćiro Blažević priča da imamo tim da osvojimo prvo mesto u Kataru, a u javnosti se stvara utisak da je jedina dilema koji ćemo da budemo kad uđemo u polufinale. Međutim, treba biti realan. Ovakvim pričama se samo stvara bespotreban pritisak na igrače. Treba spustiti tenzije. Tek smo pobedili Bahrein 5:1 koji nije ni osrednja reprezentacija sveta, a čekaju su nas tri izuzeno teška susreta u grupi. Od naših treba očekivati dobar fudbal, napadački koji Piksi forsira i iskreno reći da bi veliki uspeh bio prolazak grupe. Posle toga sve dalje zavisi i od mnogo drugih faktora, kako će nam se stvari namestiti.

Simo Krunić, bivši trener u reprezentaciji Srbije:

– Favoriti su standardno Brazil, Argentina, Engleska, Francuska, Nemačka, Španija… Ali, ovaj put bih dodao i Srbiju jer to zaista mislim. Ako nastavimo da igramo kao što smo igrali i u prethodnih godinu i po dana kroz kvalifikacije, nema sumnje da ćemo napraviti dobar rezultat. Pobedili smo Portugal u Lisabonu i pokazali da možemo sa najjačima. Piksi zna da ako želiš da budeš najbolji, moraš da pobeđuješ najjače. Moguće je i da nam u osmini finala opeet dođe Portugal, pa neka se sada oni plaše nas, a ne mi njih.

Aleksandar Pivić, direktor Superlige Srbije:

– Što se tiče samog fudbala ocekujem kvalitetno u neizvesno takmičenje, kao i uvek uz nadu da će naša reprezentacija proći grupnu fazu takmičenja i kasnije napraviti ozbiljan uspeh. Organizaciono, mislim da će sve proteći bez ikakvih problema kao što je bilo i u Juznoafrickoj Republici, Brazilu i Rusiji, gde je takođe postavljano pitanje organizacionih sposobnosti domaćina, pa je sve prošlo idealno. Druga su tema kontroverze koje prate ovo SP još od 2009. godine kada je Katar dobio domaćinstvo, kako ga je dobio, infrastruktura koje tada nije bilo, a u međuvremenu je izgrađena, uslovi rada dok je sve građeno… Sve ovo je sada prošlost, takmičenje počinje i sve će se brzo zaboraviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari