Mitrović i Vlahović neizvesni za meč sa Brazilom 1Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Kako domaći mediji prenose, selektor Srbije Dragan Stojković u uvodnom meču na Mundijalu protiv Brazila neće moći da na teren izvede najbolje napadače Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića zbog povreda.

Mitrović vuče ozbiljnu povredu još od 24. septembra koju je zadobio protiv Švedske u Ligi nacija, a nije pomoglo ni to što ga menadžer Fulama Marko Silva nije pustio da zaleči povredu već ga je rovitog ubacivao u igru, podredivši njegove interese i interese reprezentacije Srbije klupskim ciljevima odnosno borbi za opstanak uligi.

Centarfor Fulama u utakmici protiv Švedske polomio dve kosti na stopalu koje su mu kasnije pravile ozbiljan problem, ali to nije bio dovoljan razlog za Marka Silvu da ga pošetdi ubitačnog rasporeda u Premijer ligi.

Sada nade tinjaju da će prvi napadač reprezentacije biti spreman bar za duel sa Kamerunom (28. novembra) a potom i Švajcarskom (2. decembra).

 Dušan Vlahović je najbolji napadač Juventusa i trener „Stare Dame“ Maks Alegri ga je maksimalno opteretio minutažom ove jeseni.

To je dovelo do povreda Dušana Vlahovića koja je takođe ozbiljne prirode i kako se navodi ta povreda traži mirovanje od najmanje mesec dana.

Kako sada stvari stoje i Vlahović bi mogao da propusti duel sa Brazilom, jer je tetiva koja se nalazi na premicaču dosta upaljena i istegnuta, i da mu to predstavlja veliki problem.

On je poslednju takmičarsku utakmicu za klub odigrao još 25. oktobra protiv Benfike u meču Ligi šampiona, kada je osetio bol pa je morao da izađe sa terena u 69. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari