Na Mundijalu sutra pesme i sećanje na Maradonu 1Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Argentinski navijači koji su u velikom broju u Kataru gde se održava Svetsko fudbalsko prvenstvo, planiraju sutra da odaju poštu Dijegu Maradoni koji je preminuo pre dve godine.

Navijač Havijer Maluf izjavio je danas Frans presu da će na drugu godišnjicu smrti Dijega Maradone u petak nositi dres koji je nosio njegov idol.

Navijači su rekli da će se moliti bogovima fudbala da svetski šampion iz 1986. godine inspiriše Lionela Mesija i argentinsku reprezentaciju na utakmici u subotu protiv Meksika, posebno u svetlu poraza od Saudijske Arabije u prvoj utakmici Mundijala.

Kao i mnogi Argentinci, Havijer Maluf se nikada nije oporavio od Maradonine smrti, koji je preminuo 25. novembra 2020. od posledica srčanog udara. U petak će nositi dres koji je nosio Maradona na prijateljskoj utakmici protiv Engleske na Vembliju 1980. godine.

Maluf je rekao da je taj dres deo kolekcije o Maradini koja prema njegovim rečima, vredi oko milion dolara.

„Nosiću ga u znak poštovanja“, rekao je navijač u svom domu u Dohi gde se nalazi njegova kolekcija.

U svetu kolekcionara, predmeti koji okružuju Maradonu su veoma traženi.

U maju je dres koji je napadač nosio kada je postigao svoj legendarni gol na Svetskom prvenstvu 1986. protiv Engleske prodat na aukciji za 9,3 miliona dolara.

Više od 30.000 Argentinaca otputovalo je u Katar na Svetsko prvenstvo i dok mnogi obožavaju Mesija, Maradonino ime i dalje ima gotovo mističnu moć. Brojni navijače i dalje na utakmicama nose maske i zastave sa njegovim likom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari