Neslavan kraj generacije koja je puno obećavala: Roberto Martinez više nije selektor Belgije 1Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Belgija je razočarala igrom i rezultatom na Mundijalu u Kataru. Nakon remija bez golova sa Hrvatskom, završili su sa učešćem na Svetskom prvenstvu.

Generacija koja je puno obećavala, a koja u svojim redovima ima sijaset vrhunskih pojedinaca razočarala je u Kataru.

Danima se pričalo i pisalo o lošem ambijentu i svađama među fudbalerima. Čak su i u javnim nastupima, neretko jedni druge optuživali za loše partije, što je sve i kumovalo ranoj eliminaicji reprezentacije koja je pre četiri godine bila treća na Munidjalu u Rusiji.

Posledično, Roberto Martinez, odmah posle meča sa Hrvatskom, otišao je sa mesta selektora Belgije, kao stručnjak sa najviše pobeda na klupi pomenute reprezentacije.

„Da, ovo je bila moja poslednja utakmica. Prošlo je šest godina, došao sam sa idejom da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a onda smo mnogo uložili u taj projekat i osvojili bronzanu medalju. Ponosan sam na ove igrače, bilo je neverovatno, šest godina u kojima smo bili u mogućnosti da uradimo sve što smo poželeli i pružili mogućnost ljudima da uživaju. Ne podnosim ostavku. Ovo je kraj mog ugovora, od 2018. godine imao sam mnogo prilika da odem i radim na klupskom nivou, ali sam želeo da ostanem lojalan“, rekao je Martinez.

Španski sturčnjak je Belgiju vodio na 80 utakmica, uz 56 pobeda, 13 remija i 11 poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari