"Nikada nismo pobedili Brazil, ali želimo više od četvrtfinala": Luka Modrić ne nosi belu zastavu u bitku sa Kariokama 1EPA-EFE/ABIR SULTAN

Fudbalski reprezentativac Hrvatske smatra da njegov tim ima šta da ima šansu u prvom od četiri duela za Top 4.

Kada na Svetsko prvenstvo dođeš kao finalista prethodnog Mundijala, kao što je slučaj sa selekcijom eks jugoslovenske republike, onda ne misliš da si napravio čudo što si preskočio prvu nokaut rundu.

Međutim, u isto vreme nisi ni u situaciji da se širiš izjavama pred bitku za plasman u Top 4, jer su žreb i rezultati grupne faze takmičenja u Kataru hteli da ti se 9. decembra (16.00) putevi ukrste sa Brazilom.

„Velika je stvar što smo u četvrtfinalu, ali želimo još više. Ovo će biti možda i najveća utakmica na turniru. Brazil je jedan od favorita za titulu, uvek i jesu. S naše strane moramo biti maksimalno fokusirani, dati sve od svojih mogućnosti. Ne smemo biti zadovoljni što smo ovde, moramo željeti više. Verujemo u našu snagu“, izjavio je danas kapiten Kockastih, Luka Modrić.

Individualni, pa i timski, kvalitet nesumnjivo je na strani Južnoamerikanaca, a trofejnom vezisti madridskog Reala i njegovoj ekipi nad glavama stoji i negativna statistika međusobnih duela.

„Nikada nismo pobedili Brazil. Oni su ekipa koja je fantastično popunjena na svim pozicijama gde igraju neki od najboljih svetskih igrača. Moramo se postaviti agresivno, trkački im parirati i ne dopustiti da se razigraju“, smatra 37-godišnji igrač sredine terena koji je, nakon izmene, sa klupe posmatrao izvođenje penala protiv Južne Koreje.

Modrić je Mundijal u Rusiji, pre četiri godine, završio bez titule, ali je odande poneo nagradu za najboljeg igrača turnira. Njegov klupski kolega, Brazilac Vinisijus, ima samo reči hvale za fantastičnog Hrvata.

„Lepo je čuti kada tako govori o meni. On je odličan dečko i naš odnos je kvalitetan. Sjajan je igrač u odličnoj formi, a naš je cilj pronaći način da ga zaustavimo. Saigrače ću savetovati kako to učiniti“, zaključio je jedan od ključnih aduta osvajača jednog trećeg i jednog drugog mesta na Svetskim prvenstvima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari