"Nisam se javljao, mislio sam da me zovu radnici za nameštaj i parket": Kako je nemački reprezentativac Raum uporno odbijao pozive selektora? 1 EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Vezista Pancera podelio s medijima priču o svom čudesnom profesionalnom uzletu.

David Raum je sve do sezone 2020/2021. igrao drugu nemačku ligu, sa Grojter Firtom, a onda je stigao do A selekcije Nemačke i debitovao na aktuelnom Svetskom prvenstu u Kataru.

„To je ludo! Moje poslednje tri godine bile su neverovatne. To je više od ostvarenja sna, jer nikada nisam sanjao ovako nešto… Bio sam centarfor do svoje 19 godine, a igrao sam i na desnom krilu. Onda su me na treningu stavili na levu stranu, jer sam jedini imao snažnu levu nogu.

Bio sam besan… Nakon prvobitne ljutnje sam počeo uviđati koliko je to dobro, da imam kvalitete da tamo igram. Trener me terao da naučim igrati na toj poziciji i shvatio sam da je to korisno, da mogu napadati, i da ekipa može imati prednost od mojih ubačaja“, ispričao je David Raum posle meča sa Japanom.

Dvadesetdvogodišnji polivalentni fudbaler Elfa debitovao je za nacionalni tim prošlog septembra i od tada je skupio 13 utakmica, uključujući i poraz od Japanaca. A, ulasku u reprezentaciju prethodila je anegdota, koju je prepričao u ovom intervjuu za špansku Marku.

„Stigao sam u Hofenhajm iz druge lige prošle sezone i nakon što sam odigrao dve dobre utakmice zazvonio mi je telefon. Bilo je to pre treninga, dok sam se presvlačio u svlačionici. Pošto me zvao nepoznat broj, nisam se javio. S obzirom da smo se tek uselili, mislio sam da me zovu radnici, za nameštaj ili parket.

Zvali su opet i pomislio sam da stvarno žele razgovarati sa mnom. Nisam se javio, jer sam morao trenirati i hteo sam razgovarati kasnije, kad dođem kući. Telefon je prestao zvoniti, a onda mi je stigao SMS: „Ja sam Hansi Flik, nazovi me“, otkrio je 24-godišnji kako je uspostavio prvu komunikaciju sa selektorom.

„Počeo sam se tresti i istrčao iz svlačionice na poziv. Rekao mi je da me prati godinu dana i da će me pozvati u reprezentaciju. Nisam mogao verovati! Kad sam došao kući bilo je ludilo, svi su bili super sretni. Zamislite, dve utakmice u Bundesligi i – reprezentacija! Moja devojka nije mogla verovati, otišli smo na večeru i popili čašu vina. Bilo je to nešto što nikada neću zaboraviti“, iskren je Raum.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari