"Obećavam pravog Sergeja protiv Švajcarske": Vezista Srbije tvrdi da će biti najbolji kada je najteže 1EPA-EFE/Neil Hall

Igrač sredine terena veruje u srećan kraj na koncu borbi za osminu finala Mundijala u grupi G.

Posle poraza od Brazila (0:2) i remija sa Kamerunom (3:3), najbolji srpski fudbaleri moraju da uzmu sva tri boda protiv Švajcarske (2. decembar) da bi mogli da se nadaju ostanku na Mundijalu, pre Sajdžija i Lavova, jer su Nejmar i društvo već prošli dalje.

„Bio je pritisak i prošlu utakmicu. Znamo kako da reagujemo i da maksimalno ozbiljno pristupimo. Ne osvrćemo se unazad i šta je bilo pre. Moramo da damo sve od sebe i da pobedimo. Ne mislim da će biti toliko emotivno jer je Švajcarska u pitanju. Na nama je da krenemo hrabro i snažno od prvog minuta.

Da pokažemo da smo došli da uzmemo tri boda i da prođemo dalje. Izgubili smo dva boda sa Kamerunom i nadam se da će se sada okrenuti na našu stranu. Da posle Švajcarske svi budu zadovoljni. Mi i srpski narod“, ekao je Sergej Milinković-Savić na današnjoj konferenciji za medije u Kataru.

Vezista Lacija je pričao i o (ne)narušenoj atmosferi u svlačionici, kao i gužvi koju u njihovom hotelu prave brojni znani i neznani gosti čelnika Fudbalskog saveza Srbije.

„Iskreno nemamo preveliki kontakt sa drugima jer je tako napravljeno da smo izdvojeni. Ja nikoga i ne viđam osim saigrača. Idemo od sobe do sobe, pratimo utakmice… Juče posle naše utakmice nije bila sjajna atmosfera jer nismo pobedili, ali se popravila kada smo zajedno gledali utakmicu Brazila.

I dalje smo u igri što nam jako znači i digli smo glave. Jedva čekamo da dođe ta utakmica, da je pripremimo i da idemo na pobedu“, rekao je popularni SMS, pa se osvnuo na stanje svog nateklog zgloba i partije koje je pružio u prva dva kola SP.

„Zglob je mnogo bolje. Taj problem sam imao od utakmice sa Brazilom. Ali radio sam svaki dan terapije sa momcima i ide nabolje. Imao sam posebnu traku na nozi u meču protiv Kameruna. Sada je dosta bolje i biću spreman za Švajcarsku.

Obećavam da možete da očekujete pravog Sergeja na sredini terena. Svi znaju koliko je važna utakmica. Moramo biti spremni i da se nadamo pobedi. Vezni red je uglavnom srce svake ekipe i trudimo se da damo maksimum. Protiv Brazila nije bilo kako smo želeli. Protiv Kameruna smo dobro igrali, propustili prilike i velika je šteta za neiskorišćene šanse. Vezni red ide u dobrom pravcu i želimo da to pokažemo na sledećoj utakmici“, samouveren je jedan od strelaca za naš tim protiv Kamerunaca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari