Od čega se i kako pravi trofej namenjen šampionu Mundijala (VIDEO) 1Foto: Screenshot/YouTube/ AFP News Agency

Kako Mundijal u Kataru odmiče i sada, kada je grupna faza takmičenja završena, sve više se nagađa ko bi mogao da podigne novi trofej namenjen osvajaču Svetskog prvenstva.

Trofej Mundijala jedan je svakako od najvažnijih sportskih trofeja.

Kompanija „GDE Bertoni“ napravila je trofej namenjen ovogodišnjem pobedniku u Kataru, a snimljen je i objašnjen i proces te prozivodnje.

Kompanija „GDE Bertoni“ osnovana je početkom 1900. godine i tokom svoje istorije pod četiri različite generacije, uspešno se održavala u sportskom polju, stvarajući i proizvodeći važne nagrade, počevši od Olimpijskih medalja u Rimu 1960. godine, a zatim se etablirao pobedom na takmičenju koje je organizovala FIFA 1971. za dizajn i proizvodnju novog trofeja „FIFA Vorld Cup“, koji je zamenio stari Rimet kup.

„Mi smo tim zanatlija, dizajnera, zanatlija i zaposlenih, svi specijalizovani za svoju oblast i projektovani ka ideji, kreiranju i realizaciji unikatnih predmeta, veoma visokog kvaliteta i jedinstveno proizvedenih po zahtevu kupaca“, rekli su o sebi iz te kompanije.

Valentina, vlasnica, je unuka osnivača Emilija Bertonija i ona je na čelu kompanije od 2010. godine.

Saradnja sa međunarodnim federacijama kao što su FIFA, UEFA, FIVB, Svetska atletika, MOK, FINA i mnoge druge, u kombinaciji sa velikom strašću za dizajnom i stvaranjem jedinstvenih objekata, karakteriše kompaniju tokom godina, koja vešto uspeva u mešavini tradicije i inovacije.

A kako se trofej pravi pogledajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari