Ronaldo može u penziju, Ramos cepa mreže i ne žali: Špic Benfike maestralno odmenio kapitena 1EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Trostruki strelac u rezultatskom gaženju Švajcarske (6:1) pokazao da je selektor Fernando Santoš bio u pravu što je na klupi ostavio legendarnog CR7.

Mnogi nedovoljno neupućeni ljubitelji fudbala pitali su se šta je sa prekaljenim stručnjakom kada je izostavio Kristijana Ronalda iz startne postave za meč osmine finala tekućeg Svetskog prvenstva, a ulogu najisturenijeg igrača dodelio 16 godina mlađem Gonsalu Ramosu (21).

Ne sluteći da će ovaj da savlada Jana Zomera u 17, 51. i 67. minutu i uz to još namesti jedan od preostalih pogodaka, do zadnjeg detalja opravda pomenuto kadrovsko rešenje na koje mogu da se usude samo treneri od znanja, integriteta i autoriteta, imuni na bilo čije stare zasluge.

Ronaldo ih ima toliko da je za života dobio spomenike po domovini, međutim njegovo vreme polako ali sigurno prolazi, pa je u toku Mundijala dogovorio raskid ugovora sa Mančester junajtedom i odlučio da za masne pare karijeru privede u Saudijskoj Arabiji.

Zbog toga je u prvi plan u nacionalnom timu iskočio Gonsalo Ramos, već osam sezona član Benfike. Počeo je karijeru u primorskom gradu na jugu zemlje, Olhauu, gde je i rođen, a skauti lisabonskog velikana doveli su ga na „La Luž“  2013, kao talentovanog dvanaestogodišnjaka.

Na vreme je ušao u najjači tim portugalskih Orlova. polako ali sigurno napredovao, da bi došao dotle da u letošnjim kvalifikacijama za Ligu šampiona da tri gola Mitjilandu. A, samo nekoliko meseci kasnije spakuje još toliko lopti u mrežu Švajcaraca i ponovi ono što je uspeo samo Nemac Miroslav Klose, kao trostruki egzekutor na svom prvom mundijalskom nastupu u startnih 11.

Standardni član mlađih selekcija Portugala ističe se pokretljivošću, sposobnošću da razigrava druge i gura ih u šanse., brzini, sposobnosti da se dobro snalazi u rotiranju pozicija… Na sreću Benfike i državnog tima, kog prvog dana ovog vikenda čeka četvrtfinalni duel sa Marokom.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari