Selektor Argentine samokritičan, posle debakla na startu Mundijala: Nemamo šta da analiziramo, sledeće dve utakmice moramo da dobijemo 1foto:EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Najneprijatnije iznenađenje od starta Mundijala napravili su fudbaleri Argentine, porazom od Saudijske Arabije na startu Svetskog prvenstva (2:1). Preokret Saudijaca mogao bi preskupo da košta Gaučose u konačnom zbiru.

Veliku odgovornost za doživljeni debakl snosi selektor Lionel Skaloni, zbog taktike, ali i startne postave koju je izveo na teren.

Gotovo od početka utakmice, uprkos uvodnom vođstvu, nakon realizovanog penala Lionela Mesija, ništa u igri Argentine nije funkcionisalo, naročito u drugom poluvremenu, u kojem su nokautirani od strane boljeg rivala.

„Teško je prihvatiti činjenicu da su nam za četiri-pet minuta dali dva gola iz jedinih šuteva koje su uputili u celom meču. Ali nema nam druge nego da se podignemo. Nemamo šta da analiziramo, moramo da pobedimo sledeće dve utakmice. Danas je tužan dan, ali glavu gore i idemo dalje“, poručio je Skaloni posle deprimirajućeg ishoda meča sa Saudijskom Arabijom.

Argentina će u nastavku Mundijala imati još zahtevnije rivale u vidu Poljske i Meksika.

Saudijsci su tako igrali da su uglavnom bili tim koji je želeo da se nadigrava. Visoko postavljenom odbranom, u čak deset situacija uhvatili su Mesija i saigrače u ofsajd zamkama.

„Znali smo kako igraju, pripremali smo se za defanzivno dobru ekipu, ali ofsajdi su bili milimetarski. To je nova tehnologija, u neko drugo vreme verovatno bi to bili golovi… Mislim da smo u prvom poluvremenu bili bolji, ali u pauzi sam rekao da je utakmica čudna i da bi jedan gol mogao sve da promeni. To se i dogodilo, vezali su nas i već u sledećem napadu bilo je 2:1.“

Određenim monologom u svlačionici, odmah posle utakmice, selektor nije želeo da podiže tenziju, koja je i ovako bila prevelika.

Odlučio je da igrače pusti da se smire, a razgovor sačuva kada ambijent bude povoljniji.

„Razočarani su i još razmišljaju o negativnom rezultatu, ali možemo da promenimo situaciju u našu korist. Bitno je da pobedimo naredne dve utakmice, u tome je suština.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari