"Srbija će napadati, ali i mi ćemo": Švajcarski defanzivac, Akanđi, najavljuje ofanzivan, ali pametan fudbal svog tima 1EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Jedan od verovatnijih startera utakmice zadnjeg kola G grupe (2. decembar, 20.00) optimista pred duel u Dohi.

Manuel Akanđi ne očekuje da će se selektor Švajcarske postaviti taktiku tako da se juri samo bod protiv Srbije, kojoj zbog trenutnog odnosa na tabeli odgovara jedino pobeda nad Švajcarskom.

„Želimo sva tri, kao na svakoj drugoj utakmici, ali moramo da budemo pametni, znajući da nam je potreban samo jedan bod za prolaz. Moramo tako da „namestimo glave“. Srbija će nas napadati, ali ćemo napadati i mi“, poručuje defanzivac Mančester sitija uoči ključne bitke za drugog učesnika osmine finala Svetskog prvenstva, jer je Brazil završio posao i pre sudara sa Kamerunom, ovog petka.

Prema njegovom mišljenju, stil igre Sajdžija neće se razlikovati od prepoznatljivog fudbala Srbije u selektorskoj eri Dragana Stojkovića.

„Videćemo sutra. Teško je predvideti ko će dominirati. Pokušaćemo da to budemo mi, ali ne znam šta možemo da očekujemo od Srbije, niti oni znaju šta mogu od nas. Verujem da smo bolji tim“.

Akanđijeva samouverenost ne odnosi se samo na timske mogućnosti već i na njegov potencijal u duelima sa Aleksandrom Mitrovićem i(li) Dušanom Vlahovićem, iz špica rivalskog sastava.

„Zaista mi to nije bitno ko će od njih grati. Obojica su dobri napadači, dokazani u svojim klubovima. Ne želim i ne mogu da biram. Biću spreman za utakmicu da odigram protiv njih najbolje što mogu“.

Štoper prvaka Engleske nije bio zainteresovan ni za produbljivanje priče o poslednjem sudaru dve selekcije, odnosno mogućem ehu incidenata Mundijala 2018. godine, kada su trojica Švajcaraca pokazivanjem dvoglavog orla proslavljali golove u pobedi (2:1) i aludirali na simbol Velike Albanije.

„Ne mislim da će ta utakmica uticati na ovu. Ta iz 2018. je bila nešto drugo, sutra smo ovde da igramo fudbal, da osvojimo tri boda i prođemo dalje“, jasan je Akanđi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari