Kada igraju Kamerun-Srbija na Mundijalu i gde pratiti utakmicu? 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbalska selekcija Srbije danas u 11 časova po srednjoevropskom vremenu igra utakmicu protiv reprezentacije Kameruna.

Nakon poraza od Brazila, veoma je važno da fudbaleri Srbije, koji i važe za favorite u utakmici protiv Kameruna, ostvare pobedu i time znatno poboljšaju šanse za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u fudbalu.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi istakao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare koju je održao u Kataru da je, za razliku od utakmice sa Brazilom, srpski tim u znatno boljoj poziciji što se tiče povreda igrača i najavio je povratak Filipa Kostića u takmičarsku ekipu.

„Situacija je dosta bolja po pitanju povreda igrača. Da budem precizniji, nije odlično, nisam prezadovoljan, ali je mnogo bolja nego što je bila pre deset dana ili prošle nedelje. I to me raduje. Filip Kostić je odradio dva treninga sa ekipom, biće u konkurenciji za tim. Intenzitet kojim je radio pokazuje da je spreman da odigra utakmicu“, rekao je Stojković.

Sa druge strane, jedan od najboljih pojedinaca u utakmici sa Brazilom, golman Vanja Milinković-Savić istakao je da tim sada gleda da se što bolje da se pripremi za utakmicu sa Kamerunom i da jedan poraz ne može da ih poremeti.

„Nama stvarno ništa ne može da poremeti mir, pa ni poraz od Brazila. Otkako sam ja u reprezentaciji, vlada ogromna pozitivna energija, gde se vidi koliko se momci zalažu za rezultat. Ne vidim da bi jedan poraz mogao bilo šta da poremeti“, rekao je golman reprezentacije Srbije.

Prenos utakmice Kamerun-Srbija biće na programu RTS1.

Selekcija Srbije takmiči se u Grupi G sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom, a još uvek nijedna od tih ekipa nije obezbedila plasman u naredni krug takmičenja.

Da podsetimo, u prvoj utakmici grupne faze Švajcarska je savladala Kamerun sa 1:0, dok su reprezentativci Brazila nadjačali naše fudbalere rezultatom 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari