Piksi nema šta više da izgubi, poslao dvojicu napadača u boj sa Švajcarskom: Rival bez prvog golmana 1EPA-EFE/Ronald Wittek

Dvojica selektora izabrala igrače od najvećeg poverenja u biti ili ne biti duelu za obe selekcije u zadnjem kolu G grupe Svetskog prvenstva u Kataru.

Srbija je  prvi put na turniru krenula sa dvojicom centarfora, Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem. Razlozi su jasni, samo nas tri boda vode u toliko željenu osminu finala Mundijala.

Orlovi igraju u formaciji 3-4-1-2 i i to u vrlo ofanzivnom sastavu: V. Milinković Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić, S. Milinković Savić, Kostić – Tadić – Mitrović, Vlahović.

Kao što je najavio Blik najavio u timu zbog zdravstvenih razloga nema standardnog golman Jana Zomera i štopera Nika Elvedija, ali je zato u sastavu Džerdan Šaćiri, koji je zbog povrede preskočio Brazil.

Švajcarcima odgovara i remi, počeli su susret u sistemu 4-2-3-1, a Murat Jakin se odlučio za sledećih 11 igrača: Kobel – Vidmer, Akandži, Šer, Rodrigez – Frojler, Džaka – Šaćiri, Sou, Vargas – Embolo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari